Зелений суп з горошком та м'ятою
Яскравий суп із свіжої зелені доречний влітку. Він швидко освіжає та втамовує голод. Має незвичну консистенцію пюре.
Інгредієнти:
Цибуля-порей - зелена частина одного стебла
Молодий зелений горошок - 2 склянки
Морква - 1 шт.
Селера - 1 стебло
Картопля - 1 шт.
Вода - 8 склянок
Вершкове масло - 2 ст. ложки
Цибуля-порей - біла і зелена частина двох стебел
Картопля - 1 шт.
Морська сіль - 1 ч. л.
Зелений горошок - 4 склянки
Салат-латук - 4 склянки (нарізаної)
М'ята - 1/2 склянки (листочками)
Лимон - 1 шт
Для подачі (за смаком):
Сметана - 1/2 склянки
М'ята - 2 гілочки
Горошок зелений - свіжий або бланшований
Сухарики
Приготування:
Помити й обсушити всі інгредієнти. Цибулю, моркву, селеру і картоплю порізати кубиками.
Скласти все у велику каструлю і залити водою. Варити 20-30 хв. на середньому вогні. Дістати з бульйону моркву і картоплю (вони більше не знадобляться).
Ретельно промити стебла цибулі-порею, щоб не траплялися часточки землі й піску.
У великому сотейнику розтопити на середньому вогні масло.
Нарізати цибулю півкільцями, картоплю - тонкими скибками і покласти їх тушитися, доки цибуля не стане м'якою - приблизно 10 хв.
Коли цибуля почне підрум'янюватися, додати до неї 6 склянок бульйону-основи, сіль і тушкувати до готовності картоплі - ще приблизно 10 хв.
Додати горох і варити на повільному вогні 5 хв. Додати салат-латук і довести суп до кипіння протягом 1 хв.
Зняти з вогню і дати охолонути до кімнатної температури.
Вкинути листя м'яти і блендером із супу зробити пюре. Додати лимонний сік і сіль за смаком.
Якщо подобається рідшиий суп - долити в нього ще бульйону-основи.
Суп підігріти на повільному вогні, постійно помішуючи.
Розлити по тарілках і покласти сметану, свіжий зелений горошок і сухарики.
Зелений чатні з м'ятою
М'ятний чатні - це пряний соус. Один із найпопулярніших в Індії. Свіжий і ароматний чатні можна подавати до будь-яких страв, надаючи їм нового смаку.
Інгредієнти:
М'ята - 1/2 склянки (листя)
Кінза - 1/4 склянки (нарізаної)
Перець чилі червоний - 1 шт.
Червона цибуля - 1 ½ ст. ложки (нарізаної)
Лайм - 3 ст. л. соку
Вода - 5 ч. л.
Йогурт - 1 ст. л.
Сіль і перець за смаком
Приготування:
Помити зелень і покласти м'яту і коріандр в чашу блендера.
Додати туди ж всі інгредієнти і змішати їх на середній швидкості до однорідної консистенції.
Перелити в миску і подавати.
Читайте також: Зелений салат із куркою та макаронами поливають лимонною заправкою
Його можна зберігати в холодильнику до тижня.
Коментарі