
Ідеально приготовлені пельмені залежать від правильного тіста. Воно має бути еластичним, м'яким, міцним і не липнути до рук.
Після варіння залишатися ніжним та смачним.
Авторка Instagram-блогу _lady.stegantseva_ розповіла, як приготувати тісто на пельмені.
"За цим рецептом тісто не липне до рук, а пельмені виходять надзвичайно смачними", - каже фудблогерка.
Інгредієнти
250 г негарячої води;
1 ст. л. оцту;
щіпка солі;
3 ст. л. олії;
500 г борошна.
Продукти для фаршу:
500 г м'яса;
одна цибулина;
два зубчики часнику;
сіль, перець і спеції на свій смак;
100 мл крижаної води.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: День пельменів: який вигляд має улюблена страва мільйонів в різних країнах
Як приготувати
Змішайте в посудині воду, оцет, сіль, олію та борошно.
Замісіть тісто.
Загорніть його в харчову плівку і покладіть у холодильник.
Додайте до фаршу подрібнену цибулю та часник, посоліть і поперчіть. Додайте крижану воду. Перемішайте всі інгредієнти.
Сформуйте з тіста пельмені, зваріть їх у підсоленій воді.
Буває, трапляється прикрість, що пельмені у пакунку злипаються у морозильній камері. Тоді зберігайте рецепт, як з таких пельменів приготувати піцу. Вона настільки смачна, що деякі спеціально доводять пельмені до розмороженого стану, щоб приготувати саме таку випічку.
Коментарі