Гречана крупа може бути таким же повноцінним інгредієнтом для випікання хліба, яка борошно. Перевага гречки - що вона не вимагає дріжджів, поживна та здорова для організму. Рецепт хліба без зайвих калорій публікує у своєму блозі кухар Кінга Парузель.
"Досить впродовж двох годин запарити гречану кашу, щоб швидко приготувати це чудо", - розповідає про свій хліб Кінга.
Для випікання використовує ріпакову олію. Також рекомендує мочати в таку олію готовий спечений хліб.
"Ріпакова олія в першу чергу є джерелом поліненасичених кислот Омега-3, Омега-6. Вона смачна у випічці. Тому в хліб беру її", - розповідає кухар.
Інгредієнти:
гречана каша не смажена - 1 3/4 скл.
вода - 1 скл.
ріпакова олія - 1/4 скл.
сода - 1/2 ч.л.
морська сіль - 1 ч.л.
сік половини цитрини
сушений базилік - 1/2 ч.л.
сушений орегано - 1/2 ч.л.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Біг Мак вперше поклали більше хліба
Приготування:
Залити крупу холодною водою на 2 години. Розігріти духовку на 160 градусів з функцією конвекції. У форму для кексів розміром 10 на 25 см застелити папір для випікання.
Процідити через сито кашу. Додати соду, пів склянки води, олію, орегано, базилік, морську сіль і сік цитрини. Збивати міксером впродовж 3 хвилин.
Перекласти тісто до форми. Випікати 1,5 години. Поки не почне злегка прогинатися і повертатися на місце, якщо притиснути пальцем.
Вийняти з духовки, студити 30 хв. Хліб має бути злегка вологим зсередини та з хрусткою шкіркою.
"Хліб можна тримати охолодженим в холодильнику впродовж тижня та замороженим в морозильній камері 3 місяці", - каже Кінга Парузель.
Авокадо з салатом, горіхами, оливковим соусом та брюссельською капустою увійшли до рецептів страв, якими пригощали на відкритті першого в світі авокадо-бару. Його створили у Нью-Йорку у Америці.
Коментарі