Про користь кисломолочних продуктів відомо давно. Вони допомагають шлунку краще працювати і багаті білком. Але їх можна вживати не тільки в чистому вигляді. Легкий грузинський суп з мацоні, цибулі, яєць та зелені не тільки очистить організм, але і дасть відчуття ситості надовго. Мацоні в цьому рецепті можна замінити нежирним кефіром, кислим молоком або натуральним йогуртом.

Інгредієнти:
- мацоні - 3 склянки
- холодна кип'ячена вода - 2 склянки
- цибуля - 4-5 шт.
- рослинна олія - 2 ст. л.
- сіль - за смаком
- яйця - 2 шт.
- кінза - 1 невеликий пучок
- петрушка - 1 невеликий пучок
- кріп - 1 невеликий пучок
Приготування:
У мисці з'єднати мацоні і воду. Добре перемішати віночком, щоб видалити грудочки.
Очищену ріпчасту цибулю подрібнити і обсмажити в каструлі з розігрітою рослинною олією.
Додати в каструлю суміш мацоні з водою. Довести до кипіння і готувати на слабкому вогні 5-10 хвилин. Посолити за смаком і зняти з плити. Дати трохи охолонути.
Яйця збити виделкою і поступово додати в гарячий суп, весь час помішуючи.
Зелень добре помити і видалити стебла. Дрібно нарізати листя, додати його у суп. Перемішати. Суп з мацоні можна подавати як гарячим, так і холодним.
Коментарі