Ексклюзиви
Понеділок, 30 серпня 2021 02:28

Глінська розсекретила ідеальний рецепт яблучного повидла

В Україні починають дозрівати перші яблука, а це означає, що час готувати ароматне повидло. Одним із найсмачніших рецептів поділилася кондитерка Єлизавета Глінська.

Автор: Ліза Глінська / Інстаграм
  Яблучне повидло чудово смакує в складі різноманітних пирогів.
Яблучне повидло чудово смакує в складі різноманітних пирогів.
Інгредієнти:

яблука - 3 кг,

цукор - 1 кг,

лимонна кислота - 1/2 ч. л.

вода - 150 мл,

пектин - 10 г.

Приготування:

Очищені від середини яблука засипати в каструлю. Влити воду. Накрити кришкою та варити на середньому вогні, поки плоди не стануть м'якими. Зняти каструлю з плити та перетерти яблука через сито. Додати цукор, лимонну кислоту й змішати. Перекласти в каструлю та готувати на слабкому вогні протягом години, періодично помішуючи. Додати пектин з цукром. Проварите ще 2-3 хвилин та зняти з плити. Розлити повидло в заздалегідь підготовлені банки та закрийте кришкою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Глінська поділилася рецептом апетитної курки в апельсиновому соусі

Закуска лечо відома багатьом. Вона смакує до мяса, риби чи крупи. Цей простий консервований салат готується з простих продуктів. Його є кілька варіантів. Кожен може вибрати свій або приготувати відразу кілька.

Зараз ви читаєте новину «Глінська розсекретила ідеальний рецепт яблучного повидла». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі