Французька випічка відома своєю витонченістю, шикарністю. При цьому її може приготувати не кулінар. Тарт, це відкритий пиріг. Пісочне тісто знизу, начинка зверху. Лимонна кислинка додає цій солодкій випічці пікантності. Завдяки повітряному безе, яке прикрашає пиріг, він здається хрустким та повітряним.
Інгредієнти:
240 г борошна
160 г вершкового масла (холодного)
80 гр цукрової пудри
1-2 ст. л холодної води
Для крему:
3-4 лимона
60 г вершкового масла
60 г цукру (можна трохи більше, за смаком)
1 пластинка желатину
2 яйця
Для безе:
3 яєчні білки
0,5 шт лимона
160 г цукру
Приготування:
Для тіста змішати борошно, сіль, цукрову пудру і вершкове масло, нарізане кубиками.
При необхідності додавати по ложці води.
Сформувати тісто в кулю, обернути плівкою і прибрати на 30 хвилин в холодильник.
Розігріти духовку до 175 градусів.
Форму помастити олією і присипати борошном.
Потім розкачати охолоджене тісто в коло 22см і акуратно перенести його в форму. Притиснути по краях і залишки тіста прибрати.
Накрити папером для випічки, насипати боби або кульки і випікати 15 хвилин. Потім зняти їх і випікати ще 10 хвилин.
Охолодити повністю і тільки тоді можна дістати з форми.
Для приготування крему замочити желатин.
Лимони добре вимити і посушити. З одного лимона зняти цедру.
Зі всіх лимонів вичавити 150 мл соку. Закипятити сік разом з маслом, цукром і цедрою. Зняти з вогню.
Відкласти 2-3 столові ложки крему і змішати його з яйцями.
Змішати обидві суміші. Желатин віджати і розчинити в гарячому кремі.
Заповнити кремом основу. Трохи охолодити і накрити плівкою.
Поставити в холодильник на ніч.
Читайте також: Американські пончики Донатс легко зробити вдома
Для приготування безе збити білки з лимонним соком в міцну піну, постійно підсипаючи цукор.
Розприділити отриману масу по кремі.
Далі можна злегка підрум'янити за допомогою кулінарної лампи.
Коментарі