Киянка Тетяна Савіцька збирає рецепти страв різних народів світу. Нещодавно повернулася з подорожі Іспанією. Там навчилася готувати страви з оливок. Розповідає рецепти трьох традиційних страв з цим інгредієнтом.
"Оливки в Іспанії — більше ніж страва. Їх там споживають щодня, з будь-якими продуктами. В Андалусії бачила величезні поля, де вирощують оливки. Ці території займають 310 тисяч гектарів території області. Під час подорожі я також відвідала кілька кулінарних майстер-класів. Навчилася готувати страви, складник яких — іспанські оливки", - ділиться враженнями Тетяна.
Анчоуси, фаршировані оливками
"Нам потрібні: 16-20 свіжих анчоусів, 15 зелених оливок без кісточок, 1 цибулина, половина помідора, 1 чайна ложки панірувальних сухарів. Яйце і борошно для кляру, оливкова олія та сіль. Анчоуси промийте, дістаньте з них кістки. Промийте і дрібно поріжте цибулю, покришіть оливки. Очистіть і дрібно наріжте помідор. Підсмажте цибулю на пательні із 2 столовими ложками олії. Коли цибуля набуде золотавого відтінку, додайте у неї помідор, зменшіть вогонь і готуйте ще 5 хвилин. Додайте оливки, зверху посипте ложкою панірувальних сухарів. Перемішайте фарш і відкладіть. Ложку фаршу покладіть на анчоус, а зверху — інший анчоус, таким чином закриваючи фарш усередині них. Обваляйте в яйці і в борошні. Смажте на сковороді до золотавого відтінку. До подачі змішайте в окремій посудині оливкову олію, оливки, винний оцет і додайте трохи паприки. Прикрасьте орегано і свіжим листям базиліка."
Маслини з овечим сиром
"Для однієї порції нам знадобляться: 20 іспанських маслин, дрібка чорного меленого перцю, 20 грамів овечого сиру, зубець часнику. Також — зелена цибуля, 2 столові ложки виноградного соку, столова ложка консервованих баклажанів і оливкова олія. Часник треба дрібно нарізати і змішати з оливковою олією. Дати постояти хвилин 15. В окрему миску покладіть маслини, чорний перець, баклажани і кілька столових ложок виноградного соку. Лишіть замаринуватися хвилин на 20. Після цього страву можна подавати на стіл."
Оливки з желе із Мартіні
"Для порції закуски треба іспанські оливки, мед, Мартіні, желатин, вода, манна крупа, оцет з хересу, оливкова олія. Заздалегідь приготуйте желе з Мартіні. За рецептом змішайте желатин, воду і Мартіні. Дайте охолонути і поріжте на дрібні кубики. Готове желе змішайте з оливками та іншими продуктами у глибокій посудині. Дайте помаринуватися протягом 15 хвилин і подавайте на стіл."
Коментарі