
Відомий український кухар Євген Клопотенко щоразу при приготуванні традиційних страв додає "авторські нотки": добре відомі всім страви він готує, додаючи несподівані інгредієнти. Приміром, всім відомий салат олів'є не викликає у нього великого захоплення, але при цьому кухар розуміє: безліч українців все ще продовжують готувати олів'є вдома.
"Тому я вирішив запропонувати вам своє бачення цього салату, і повірте, він виходить набагато прикольніший, ніж те, що ви готували до цього", - каже Євген Клопотенко.
Кухар ділиться рецептом страви в авторському виконанні. "Новий" олів'є вигідно відрізняється від того старого радянського, до якого ми так звикли.
Для олів'є майонез кухар готує сам, а у салат замість ковбаси додає телятину. Овочі для салату Клопотенко запікає у духовці, а разом з овочами також запікає м'ясо у фользі.
Авторський олів'є від кухаря Євгенія Клопотенко:
Інгредієнти на 2 порції
Для салату:
Морква - 2 штуки
Телятина - 200 грамів
Картопля - 2 штуки
Заморожений зелений горошок - 100 грамів
Солоний огірок - 2 штуки
Половина цибулини
Вершкове масло для смаження
Чорний мелений перець і сіль - на кінчику ножа
Для майонезу:
Жовтки - 2 штуки
Французька гірчиця з зернами - 1 столова ложка
Сік половини лимона
Сіль - на кінчику ножа
Рослинна олія - 100 грамів
Приготування:
Овочі помити і відправити запікатися в духовку при температурі 180 градусів до готовності. Разом з овочами запекти м'ясо у фользі з невеликою кількістю солі.
Коли м'ясо і овочі будуть готові, дістати з духовки, дати їм трохи охолонути і ріжемо великими шматочками. Огірок порізати крупно, а цибулю - невеликими шматочками.
Потім у сковорідці "припустити" горошок з вершковим маслом протягом 5 хвилин.
Приготувати майонез: в мисці збити вінчиком жовтки з сіллю, гірчицею і лимонним соком до отримання однорідної маси. Потім невеликими порціями почати вливати олію і продовжувати збивати, доки не додамо всю олію, і майонез не набуде однорідної консистенції.
У салатнику змішати всі інгредієнти, заправити майонезом і додати сіль і перець за смаком. Салат готовий.
Коментарі