Чого тільки не готують з рису – плов, паелью, пудинг, ризото, голубці або просто смажений рис з овочами, м'ясом чи морепродуктами. Плов - одна із найпопулярніших страв, особливо на Близькому Сході та Кавказі.
Інгредієнти:
гарбуз - 1 шт.
кориця - 2 палички
гвоздика - 3-4 бутона
лавровий лист - 2 шт.
куркума - 1 ст. л.
часник - головка
свинина - 700 г
цибуля - 2-3 шт.
олія - 3-4 ст. л.
рис довгозернистий - 300 г
вода - 700-800 мл В
сіль, перець - за смаком
Приготування:
Вимити та висушити гарбуз паперовим рушником. Зрізати верхівку з боку, де стирчить хвіст гарбуза. Вибрати насіння з середини гарбуза і зрізати стінки гарбузової м'якоті, намагаючись не пошкодити коробку, в якій буде запікатися плов. Стінки сформувати товщиною 3-4 см. Цибулю нарізати тонкими півкільцями. Свинину - невеликими порційними шматочками.
Для цієї страви краще використати свинячу вирізку або м'якоть. На соняшниковій олії цибулю обсмажити до м'якості й прозорості. Викласти на сковороду м'ясо та злегка підрум'янити. Додати спеції: куркуму, корицю, гвоздику, лавровий лист, сіль. Половину головки очищеного часнику пропустити через часникодавку. Додати рис. Залити водою. Тушкувати протягом 15 хвилин, поки не розбухне.
Перекласти вміст пательні в гарбуз і розподілити цілі зубці часнику в плові. Накрити гарбузовою "кришкою" та змастити овоч зовні соняшниковою олією. Якщо необхідно, то закріпити конструкцію зубочистками. Запікати за температури 180-200 градусів протягом години. При подачі додати м'якуш гарбуза, яка легко набирається ложкою.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Євген Клопотенко поділився рецептом апетитної шинки
М'ясний хлібець - страва, яка сподобається поціновувачам корисного харчування. Бо не смажиться, а запікається. До того ж готується без жодної краплі олії.
Коментарі