Відомий кулінарний блогер та шеф-кухар Євген Клопотенко на своїй сторінці в Facebook поділився рецептом апетитного пирога з томатами. Страва готується просто та не потребує заморських продуктів.
"Солоний чизкейк, або сирний пиріг з томатами - називайте як хочете, сутність від цього не зміниться. Цей рецепт божественний. Точка. Ви берете житнє борошно, кисломолочний сир, помідори. Бам! У роті вибух. У серці вибух. У мозку вибух. Простота, що емоційно вбиває та перероджує. Ви стаєте щасливішими", - написав Клопотенко.
Інгредієнти:
пшеничне борошно - 200 г
житнє борошно - 150 г
цукор - 0,5 ч. л.
масло - 150 г
яйце - 4 шт.
кисломолочний сир 5% - 500-600 г
сіль - 0,5 ч. л.
кукурудзяний крохмаль - 1 ст. л.
орегано - за смаком
Приготування:
Перетерти руками пшеничне і житнє борошно, цукор та вершкове масло до отримання крихт. Вбити яйце і замішати пісочне тісто. Якщо маса занадто суха, додавати по 1 ст. л. холодної води, доки тісто не перестане розсипатися в руках. Зробити кульку, обгорнути плівкою та відправити в холодильник на 20 хвилин. Для начинки збити блендером до однорідності сир, яйця, сіль, кукурудзяний крохмаль. Охолоджене тісто розкачати, покласти у форму, залити сирним кремом. Розкласти помідори чері зверху начинки та посипати орегано. Пиріг випікати протягом 35-40 хв. при 180°C.
"Ще не пробувала готувати за вашими рецептами, але так, як ви їх описуєте, то просто кайф кайфовий", - написала під фото в коментарях підписниця Євгена.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Французька шарлотка по-новому від судді "МастерШеф"
Міністерство закордонних справ України подало номінаційне досьє "Культура приготування українського борщу" для включення до списку нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО. Ініціатором офіційного визнання борщу став шеф-кухар Євген Клопотенко.
Коментарі