Кожен може відчути себе мексиканцем, смакуючи їх національні страви. Вони багаті смаком завдяки незвичайним поєднанням і додаванню гострих соусів.
Мексиканська кухня популярна у всьому світі. Вона виникла під іспанським впливом і відома своїми пряними ароматами і барвистим художнім оформленням. Пропонуємо кілька рецептів мексиканських сніданків для відмінного початку дня.
Кесаділья з смаженим яйцем
Це два коржі з начинкою, в яку обов'язково входить сир, підсмажені на сковороді або у фритюрі. За рахунок підсмажування сир в начинці плавиться і тим самим скріплює коржі.
Інгредієнти:
40 г вершкового масла
2 яйця
50 мл молока
2 коржі тортил'ї
50 г тертого сиру
Приготування:
Збити яйця в пишну піну. Влити в суміш молоко, приправити меленим перцем і сіллю. Розігріти на середньому вогні сковороду з шматочком вершкового масла. Влити яєчну суміш.
Коли яйця почнуть схоплюватися, почати помішувати їх з інтервалом в декілька секунд, щоб утворилися невеликі грудочки.
На тортилью викласти яєчну суміш, зверху посипати сиром, накрити другим коржем і обсмажити на сковороді. Перевернути і готувати ще протягом хвилини або до золотистої скоринки.
Перед подачею розрізати навпіл. Подавати з зеленою цибулею, йогуртом і сальсою з помідорів.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Павло Зібров дав холостякам рецепт тушкованого кролика
Huevos Motulenos
Ця страва складається з яєць, кукурудзяних коржів з чорними бобами, сиру, шинки, гороху і бананів. Його також подають на сніданок на Кубі.
Інгредієнти:
2 ст. л. кукурудзяної олії
4 кукурудзяні коржі
2 банани
1 чашка смажених чорних бобів
4 яйця
1 чашка томатної сальси
1/2 склянки підсмаженої шинки
1/2 склянки консервованого зеленого горошку
1/2 чашки подрібненої фети
Приготування:
Обсмажити коржі в олії до золотистого кольору з обох сторін і перекласти на тарілку, застелену паперовими рушниками.
Обсмажити банани в маслі до злегка золотистого кольору з обох сторін.
Покласти два коржі на кожну тарілку, розклавши зверху по 1/4 чашки бобів і по два смажених яйця. Полити яйця 1/4 чашки сальси.
Посипати шинкою, горошком і сиром. Подавати зі смаженими бананами.
Сосиски не прийнято їсти щодня, але вони допомагають при швидкому перекусі. Щоб він не був банальним, варто пробувати нові страви. Це можуть бути легкі рецепти, які сподобаються дітям і дорослим.
Коментарі