середа, 07 лютого 2018 23:28

Експерти розповіли чому молоко не скисає

Експерти розповіли чому молоко не скисає
Молоко тухне через процес пастеризації Фото: otvetprost.com

Молоко псують в момент виробництва і зберігання на прилавках магазинів. Воно або кисне, а інше тухне. Причиною є недостатня очистка.

Про це "КП" в Україні" розповіла технолог-інженер харчової промисловості Ольга Потаніна.

За її словами скисає молоко, яке не пройшло очистку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Купуй українське: 5 крафтових виробників сиру, про яких ви не чули

"Скисає лише те молоко, в якому бактерії та грибки починають свою життєдіяльність при контакті з навколишнім середовищем. Це говорить про те, що продукт не пройшов очищення", - заявила експерт.

А ось тухне молоко через процес пастеризації. Там бактерій немає, тому воно при контакті з навколишнім середовищем через якийсь час починає гнити. З'являються гіркий смак і різкий неприємний запах.

"В Україні діють норми, згідно з якими молоко вищого сорту може містити до 300 тисяч бактерій на куб. См. Велика частина ферм вписується в ці норми", - розповідає Ольга Потаніна.

В селі Мухівці Немирівського району на Вінниччині відкрили унікальну ферму, де виготовляють сири та йогуртами за ізраїльськими технологіями. Корови породи "чорний густин" дуже продуктивні. Вони вимагають ідеальних умов для життя. Вони бояться задухи та протягів. У хліві — велика стеля та постійна вентиляція.

Усі вони поділені на спеціальні групи та мають окремий раціон. Кожна корова має власне ім'я та навіть паспорт. Усі тварини не мають ріг — їх видаляють при народженні. Одна з головних причин — високий ризик травматизму між самими коровами.

Зараз ви читаєте новину «Експерти розповіли чому молоко не скисає». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути