![Дві поширені помилки на кухні, які швидко псують соняшникову олію](https://static.gazeta.ua/img2/cache/preview/1207/1207634_w_300.jpg?v=0)
Якщо соняшникову олію зберігати неправильно, вона зіпсується і навіть нашкодить здоров'ю.
Якщо залишати олію у відкритому вигляді в кухонній шафі, вона швидше окислюється. Набуває гіркого смаку та може містити шкідливі сполуки. Вплив світла, повітря та високої температури прискорює процеси псування, що зменшує користь продукту. Розповімо, як правильно зберігати соняшникову олію, щоб вона залишалася свіжою та безпечною.
Експерти з безпеки харчування рекомендують уважніше читати етикетку, яка наклеєна на пляшці з олією. Адже там міститься цінна інформація стосовно зберігання продукту. А саме, виробники не рекомендують тримати відкриту пляшку з олією в теплому місці, навіть за кімнатної температури. Краще тримати продукт в прохолодному темному місці, це подовжить термін його придатності.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яку олію вибрати для смаження: п'ять найкращих видів
Однак не забороняється тримати соняшникову олію в кухонних шафах. Головне, не ставити її поруч з опалювальними приладами і конфорками. Окрім того, категорично не можна зберігати пляшку з рослинною олією на полиці, куди потрапляють прямі сонячні промені. Продукт може зіпсуватися і стати гірким, а тому непридатним до вживання.
Найкраще місце для зберігання соняшникової олії - це холодильник. Пляшку з продуктом можна поставити на верхню полицю або в дверцята холодильника.
Коли йдеться про олію, то виникає питання, яку обрати найкориснішу для приготування страв. Багато лікарів рекомендують вживати насіннєву олію. Вона багата ненасиченими жирами, яка сприяє хорошому самопочуттю
Деякі дослідники і дієтологи побоюються масел з високим вмістом жирних кислот омега-6, до яких відносяться соняшникова, кукурудзяна і соєва олія.
Коментарі