середа, 27 березня 2013 16:11

Дорадо запікають із овочами
6

Фото: Фото: Ольга Швед

"Дорадо - це морський лящ. Ніжне м'ясо має білий колір, тонкий аромат, солодкуватим смак. У рибі мало кісток, а м'ясо містить велику кількість корисних вітамінів. Готувати дорадо можна різними способами, але найголовніше не перегріти рибу у духовці, бо втратить смак і буде сухою", - розповідає львів'янка Оксана Скалозуб.

На вихідних готує святкову вечерю для чоловіка. У супермаркеті придбала дві охолоджені риби дорадо.

"Дорадо дорожча за річкову рибу, але дешевша за червону. Кілограм обійдеться у 70-80 гривень. Я вмію готувати різними способами цю рибку, але сьогодні вирішила приготувати за дуже простим рецептом. Запечу у фользі з морквою та цибулею", - каже жінка. Для рецепту потрібно: дві рибини дорадо по 200-300 грамів, 2 зубчика часнику, одна велика цибулина і морква, лимон, тмин, оливкова олія, імбир, білий перець, зелень цибульки.

Дві невеликі тушки дорадо чистить, патрає та видаляє зябра. У глибоку миску наливає оливкову олію, вичавлює два зубчика часнику, руками рве зелень тмину, вичавлює сік половини лимона, перчить, додає мелений імбир. Тушки натирає дрібною сіллю та маринадом. Залишає маринуватися на півгодини. Тим часом на олії пасерує цибулю, додає моркву. На повільному вогні трохи тушкує. Змащує фольгу оливковою олією, кладе на неї замариновану рибу. На тушці робить два надрізи. Вставляє туди шматки лимона. Ще один шматок закладає за зябра.

Ложкою накладає тушковані овочі у живіт риби. Із фольги робить "колодязь", аби риба рівномірно запікалася. Дорадо, запечена у фользі в духовці, готується не більше 10 хвилин, а на пару близько 15 хвилин. На грилі і на сковороді досить обсмажити філе або тушку риби протягом двох хвилин з кожного боку. Коли риба приготується, на її зрізах з'являється перламутровий відтінок.

"Ідеально ця страва поєднується із соусом із білого вина, лимоном, оливками. Для гарніру можна приготувати свіжі пагони спаржі, відварений рис або запечені овочі. До риби найбільш пасує біле сухе вино", - радить господиня.

Зараз ви читаєте новину «Дорадо запікають із овочами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути