



Чорна паста — це не тільки "фішка" дорогих ресторанів. Її можна легко приготувати і вдома, маючи під рукою чорнила каракатиці. Така страва здивує гостей, а її смак буде більш "морським". Таку природну фарбу можна замовити в інтернет-магазинах, де 4 грами чорнил продають приблизно по 20 гривень. Варто зауважити, що пофарбують вони пасту лиш тоді, якщо робити макаронні вироби самому. Чорнила додають у момент замішування тіста. Втім, пофарбувати пасту в інші кольори допоможе й харчовий барвник, кажуть знавці кулінарії.
Чорна паста смакує з білим сухим вином, а от подавати до неї пиво — поганий тон. Ідеально поєднувати чорну пасту з томатами, морепродуктами і куркою, а от яловичина чи свинина до неї не підходять. Чорнилами каракатиці також фарбують тісто для піци, домашній хліб, пиріжки і навіть пельмені. Пропонуємо цікавий рецепт чорної пасти, яку без особливих зусиль можна приготувати в домашніх умовах.
Паста з чорнилами каракатиці, куркою і вершками
Інгредієнти:
- борошно грубого помолу — 0,5 кг
- жовтки — 5 шт.
- ціле яйце — 1 шт.
- вода — 20 мл
- чорнила каракатиці — 4 г
- філе курки — 200 г
- вершкове масло — 5-10 г
- вершки 20% жирності — 6-7 ст. ложок
- сіль та перець за смаком
- пармезан — 20 г
- листя базиліку, помідори чері й паприка — для декору
Спосіб приготування:
Борошно просіяти гіркою, зробити в ньому заглиблення. Жовтки і яйце злегка збити з чорнилами каракатиці. Влити масу в ямку з борошна. Замісити тісто. Слідкувати, щоб вийшло повністю чорним. Якщо маса стала надто крутою, додати до неї воду. Скатати тісто в кулю, загорнути у вологий рушник і лишити в холодильнику на 30 хвилин.
Після цього дістати, розкатати. Розрізати на рівні й довгі смуги.
Варити у підсоленій воді протягом 10-15 хвилин залежно від товщини тіста.
Філе курки порізати на шматки. Смажити на вершковому маслі до золотавої кірочки. Посолити і поперчити. За хвилину до кінця приготування влити до нього вершки, зняти сковорідку з вогню. Замість курки, до речі, можна посмажити креветки.
Зварену чорну пасту викласти на тарілку, а зверху — курку з вершками. Натерти сир пармезан, прикрасити листям базиліку і помідорами чері. Навколо посипати паприкою.
Коментарі