Ексклюзиви
вівторок, 04 листопада 2014 18:37

Домашня паста з чорнилами каракатиці здивує гостей
4

Фото: Олег ЖМАЧЕНКО

Чорна паста — це не тільки "фішка" дорогих ресторанів. Її можна легко приготувати і вдома, маючи під рукою чорнила каракатиці. Така страва здивує гостей, а її смак буде більш "морським". Таку природну фарбу можна замовити в інтернет-магазинах, де 4 грами чорнил продають приблизно по 20 гривень. Варто зауважити, що пофарбують вони пасту лиш тоді, якщо робити макаронні вироби самому. Чорнила додають у момент замішування тіста. Втім, пофарбувати пасту в інші кольори допоможе й харчовий барвник, кажуть знавці кулінарії.

Чорна паста смакує з білим сухим вином, а от подавати до неї пиво — поганий тон. Ідеально поєднувати чорну пасту з томатами, морепродуктами і куркою, а от яловичина чи свинина до неї не підходять. Чорнилами каракатиці також фарбують тісто для піци, домашній хліб, пиріжки і навіть пельмені. Пропонуємо цікавий рецепт чорної пасти, яку без особливих зусиль можна приготувати в домашніх умовах.

Паста з чорнилами каракатиці, куркою і вершками

Інгредієнти:

 - борошно грубого помолу — 0,5 кг

 - жовтки — 5 шт.

 - ціле яйце — 1 шт.

 - вода — 20 мл

 - чорнила каракатиці — 4 г

 - філе курки — 200 г

 - вершкове масло — 5-10 г

 - вершки 20% жирності — 6-7 ст. ложок

 - сіль та перець за смаком

 - пармезан — 20 г

 - листя базиліку, помідори чері й паприка — для декору

Спосіб приготування:

Борошно просіяти гіркою, зробити в ньому заглиблення. Жовтки і яйце злегка збити з чорнилами каракатиці. Влити масу в ямку з борошна. Замісити тісто. Слідкувати, щоб вийшло повністю чорним. Якщо маса стала надто крутою, додати до неї воду. Скатати тісто в кулю, загорнути у вологий рушник і лишити в холодильнику на 30 хвилин.

Після цього дістати, розкатати. Розрізати на рівні й довгі смуги.

Варити у підсоленій воді протягом 10-15 хвилин залежно від товщини тіста.

Філе курки порізати на шматки. Смажити на вершковому маслі до золотавої кірочки. Посолити і поперчити. За хвилину до кінця приготування влити до нього вершки, зняти сковорідку з вогню. Замість курки, до речі, можна посмажити креветки.

Зварену чорну пасту викласти на тарілку, а зверху — курку з вершками. Натерти сир пармезан, прикрасити листям базиліку і помідорами чері. Навколо посипати паприкою.

Зараз ви читаєте новину «Домашня паста з чорнилами каракатиці здивує гостей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути