пʼятниця, 23 грудня 2011 13:10

Домашній майонез корисніший за магазинний і готується 5 хвилин

Домашній майонез корисніший за магазинний і готується 5 хвилин

Киянка Софія Наконечна рік тому відмовилася від магазинного майонезу. Замінила його домашнім.

"Магазинний майонез не можна назвати продуктом харчування, бо його жирність зашкалює за 50 відсотків. Там замість олії часто використовують транс-жири. Шлунок не може їх переробити і розщепити, тому вони лишаються на стінках судин і в печінці. Також в майонези додають емульгатори із соєвого лецитину та підсилювачі смаку. Вирішила, що моєму організмові ця гидота непотрібна", - сказала вона.

Для домашнього майонезу Софія бере два яйця, дрібку солі і цукру, три столові ложки оцту. Все збиває у блендері. До маси поступово цівкою додає склянку олії.

"Беру соняшникову, хоч можна використовувати і оливкову. З нею майонез буде кориснішим. Можна додати також ложечку гірчиці і чорний перець. Порцію майонезу готую за 5 хвилин", - розповіла дівчина.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Майонез роблять на смаженій цибулі

"Використовую його для заправки усіх салатів. Домашній майонез можна їсти зі смаженою картоплею і мастити на хліб замість масла", - додала вона.

В холодильнику домашній майонез зберігається тиждень.

"Та краще кожного разу готувати свіжу порцію. Тоді від домашнього майонезу можна отримати максимум користі".

Зараз ви читаєте новину «Домашній майонез корисніший за магазинний і готується 5 хвилин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути