
Анастасія Щербенко з Черкас робить лимонад по-домашньому. Його залюбки п'є 5-річний син Максим. Усі інгредієнти натуральні, тому готує напій часто, коштує теж недорого. Зимою додає імбир, влітку м'яту. Останньої кладе небагато, бо коли напій сильно ароматний, дитині не до вподоби. Воду використовує джерельну, тоді лимонад справжній.
Лимон – 1 шт.
Апельсин - 1 шт.
Цукор - 5 ст. л.
Кілька листочків м'яти
Вода – 3л
Приготування:
Цукор заливає 3 літрами води і кип'ятить. Лимон і апельсин перерізає навпіл і вичавлює сік. Додає у киплячий сироп. Також кладе кілька листочків м'яти. Дає покипіти хвилини 3-4. Коли охолоне, дає настоятися кілька годин. Найсмачніший лимонад на другий день.
Домашній лимонад можна приготувати й іншим способом. Перекрутити на м'ясорубку лимон з апельсином, додати цукру за смаком і все перемішати. Залити трьома літрами води і дати настоятися кілька годин. Але за такого способу напій набуває гіркуватого присмаку, виною цьому шкірка цитрусових. Щоб позбавитися гіркоти, перед використанням фрукти слід обдати окропом. Перед вживанням процідити.
Коментарі