Інгредієнти:
Горілка - 3 л
Чорнослив - 6 шт.
Гвоздика - 10 шт.
Цукор - 100 г
Суха заварка чаю - 2 ст. л.
Ванілін - 1 пакетик
Приготування:
Чорнослив, гвоздику, цукор і ванілін покласти в банку.
Усе це залити горілкою.
"Раджу вибрати хорошу горілку чи розвести якісний етиловий спирт до 40-45 градусів. Багато в чому саме від алкогольної основи залежить смак коньячного напою. Смак сливи добре пом'якшує алкогольну основу і насичує напій солодким ароматом" - радить господар.
Чайний пакетик опустити в рідину, залишивши нитку зовні - так буде легше його витягнути.
Закрити банку капроновою кришкою, добре збовтати і поставити її прохолодне темне місце. Оптимальний час для настоювання домашнього коньяку з чорносливом - 3 дні.
Якщо ви поспішаєте, то вже через добу напій можна буде спробувати.
Її треба щодня збовтувати.
"Він спочатку помутніє, але це не страшно", - каже Михайло.
На заключному етапі фільтрувати напій через кілька шарів вати, щоб позбутися осаду.
Розлити готовий коньяк в красиві пляшки.
Коментарі