Домашні крекери не містять шкідливих домішок і допомагають зберегти фігуру. Їх можна їсти на сніданок з молоком, йогуртом, соком або як закуску до основних страв.
Рецепт Gazeta.ua розповіла Оксана Матвєєва з Тернополя.
Інгредієнти:
Цільзернове борошно - 180 гр;
Чорний кунжут - 1 ст.л;
Насіння льону - 1,5 ст.л;
Сода - 0,5 ст.л;
Вода - 80 мл;
Олія оливкова - 2 ст.л;
Дрібка морської солі;
Паприка;
Ароматні спеції на вибір.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 7 професійних секретів приготування їжі
Приготування:
Змішайте всі сухі компоненти, додайте воду та олію. Замішайте тісто, воно повинно стати еластичним і не липнути до рук. Потім залиште його на 10-15 хвилин, для того, щоб виділилась клійковина.
Розкатайте тісто тоненьким пластом, приблизно 2-3 мм товщиною. Візьміть ножа або спецільну форму і починайте вирізати з тіста ромбики. Вони можуть бути будь-якого розміру, який вам до вподоби. Проколіть їх виделкою. Потім візьміть деко, в якому будете випікати крекери, змастіть його олією і викладіть ромбики з тіста.
Поставте деко з майбутніми крекерами в духовку на 30 хвилин при температурі 180 °C. Після приготування дайте їм охолонути.
Індійський сочевичний "Дхал", це вегетаріанська страва, поширена на півночі Індії, Непалу і Бангладешу. Її обов'язковою мають на столі у кожному домі.
Коментарі