Відомий український шеф-кухар та суддя проекту "МастерШеф" Володимир Ярославський закликає готувати самостійно шоколадні цукерки. Рецепт простий. Їх можна зберігати в холодильнику до 2 тижнів.
"Я дуже люблю шоколад, тому сьогодні хочу поділитися з вами рецептом надзвичайно смачних цукерок. Вони просто неймовірні. А все тому, що я додав туди один секретний інгредієнт - віскі. Воно додає цукеркам особливого смаку. Хоча можна покласти і цедру цитрусових та сіль.
Про це пише Іnstagram.
Інгредієнти:
100 г 70% шоколаду
50 мл вершків жирністю 35%
100 г солоної карамелі
12−15 мл віскі
Для солоної карамелі
100 г цукру
50 г вершкового масла
150 мл вершків
20 мл молока
Приготування:
В сотейник покласти вершкове масло, цукор та сіль. Усе нагріти, постійно помішуючи лопаткою. Як тільки масло та цукор почали пінитись і запустився процес карамелізації, зменшити температуру. Коли суміш повністю стала рідкою, додати вершки та молоко. На маленькому вогні готувати до загущення карамелі.
Потім все перелити в окрему ємність і залишити при кімнатній температурі. Пізніше карамель додати в шоколадний ганаш, та можна їсти її і окремо. Для нього вершки нагріти на водяній бані. Додати до них шоколад та солону карамель і все добре перемішати.
Налити туди віскі та скуштувати.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як апетитно подати млинці, щоб від них капала слина
Готову шоколадну суміш розлити у форми та залишити охолонути. Якщо у вас немає форм, то просто відправити все в холодильни на 24 години. Тоді сформувати кульки і знову відправити в холод. Потім цукерки обкачати в какао.
Суддя кулінарного реаліті-шоу "МастерШеф" Тетяна Литвинова поділилася рецептом французької Шарлотки.
"Коли скуштувала пиріг, то зрозуміла, що це висока французька кухня. Коли ж побачила рецепт - що все просто. Різниця від звичайної Шарлоти, що ця на вершковому бисквіті", - пояснює кухар.
Коментарі