Пиво без пива - друга назва імбирного елю. Взимку він зміцнює організм та захищає від застуди. За смаком трохи нагадує квас, а для людей, які не вживають алкоголю замінює шампанське.

Інгредієнти:
свіжий корінь імбиру - 150 г
газована мінеральна вода - 3 л
цукор - 4 ст. ложки
лимон - 3 шт
свіжа м'ята, лід - за смаком
Приготування:
Корінь імбиру очистити від шкірки, натерти на дрібній тертці, покласти в дерев'яну ступку, і розім'яти товкачем.
Залити імбир киплячою водою і залишити на дві години.
Процідити через декілька шарів марлі. М'якоть віджати і додати цукор.
З лимонів зняти цедру і вижати сік. Ретельно усе змішати та залити мінеральною газованою водою. Суміш має настоятися 15 хвилин.
Пиво процідити і додати лід.
Розлити імбирний ель у високі скляні склянки і прикрасити гілочками свіжої м'яти.
Мінеральну воду можна замінити простою.
Чим свіжіший імбир, тим більше соку він пустить і тим більш пекучим буде смак.
×
Коментарі