понеділок, 19 січня 2015 00:01

Для яблучного пирога не готують тісто
7

Фото: Валентина МУРАХОВСЬКА

Незвичний яблучний пиріг з сухого тіста здивує будь- яку господиню. Спершу кожен дивиться скептично на таку ідею, але пиріг виходить ситним, трохи вологим і дуже смачним. Такий найкраще підійде для зимового чаювання з друзями.

Інгредієнти:

-яблука (соковиті) - 4-5 шт (~1 кг),

-вершкове масло - 120-150 г,

для сухої суміші :

-борошно - 1 склянка,

-манна крупа - 1 склянка,

-цукор - 1 склянку,

-розпушувач - 1,5-2 чайних ложки,

-ванільний цукор - 1 чайна ложка або ванілін на кінчику ножа

Приготування:

Приготувати суху суміш:

Борошно просіяти з розпушувачем.

З'єднати борошно з розпушувачем, цукор, манну крупу, ванільний цукор і добре перемішати.

Яблука вимити, очистити і натерти на крупній тертці. У форму для випічки, застелену пергаментом, викладати шарами: шар сухої суміші, шар тертих яблук.

Чергувати шари до заповнення форми. Останнім шаром повинна бути суха суміш.

Зверху натерти на крупній тертці добре охолоджене вершкове масло. Випікати при температурі ~180°C ~40-45 хвилин.

Готовий пиріг вийняти з духовки, дати трохи постояти і нарізати на квадратні або прямокутні шматочки.

 

Зараз ви читаєте новину «Для яблучного пирога не готують тісто». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути