Незвичний яблучний пиріг з сухого тіста здивує будь- яку господиню. Спершу кожен дивиться скептично на таку ідею, але пиріг виходить ситним, трохи вологим і дуже смачним. Такий найкраще підійде для зимового чаювання з друзями.
Інгредієнти:
-яблука (соковиті) - 4-5 шт (~1 кг),
-вершкове масло - 120-150 г,
для сухої суміші :
-борошно - 1 склянка,
-манна крупа - 1 склянка,
-цукор - 1 склянку,
-розпушувач - 1,5-2 чайних ложки,
-ванільний цукор - 1 чайна ложка або ванілін на кінчику ножа
Приготування:
Приготувати суху суміш:
Борошно просіяти з розпушувачем.
З'єднати борошно з розпушувачем, цукор, манну крупу, ванільний цукор і добре перемішати.
Яблука вимити, очистити і натерти на крупній тертці. У форму для випічки, застелену пергаментом, викладати шарами: шар сухої суміші, шар тертих яблук.
Чергувати шари до заповнення форми. Останнім шаром повинна бути суха суміш.
Зверху натерти на крупній тертці добре охолоджене вершкове масло. Випікати при температурі ~180°C ~40-45 хвилин.
Готовий пиріг вийняти з духовки, дати трохи постояти і нарізати на квадратні або прямокутні шматочки.
Коментарі