З однієї курки легко зробити три страви на чотирьох осіб. Секрет у правильному розподіленні тушки. Відокремити стегна, розрізаючи по суглобу. Ділити кожне на дві частини - на стегно і гомілку.
Відокремити крила. Поділити тушку на дві частини, розрізаючи паралельно хребту - на спинку і грудку.
1. Курячий суп
Його готують із хребта і кісток від грудки. Він смачним виходить з імбиром, локшиною і овочами. Імбир надає супу азіатський акцент. На основі курячого бульйону можна приготувати безліч смачних супів, як зовсім легких - дієтичних, так і наваристих.
2. Сендвіч з курячою грудкою
Філе курячої грудки посипають спеціями, загортають у фольгу і запікати 30 хв. За 10 хв. до закінчення приготування фольгу розкрити, щоб курка підрум'янилася. Її охолодити і можна класти у сендвічі, які підійдуть для сніданку, для перекусу на роботі або в школі. Універсальний рецепт - з хлібом для тостів, помідором і авокадо.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як приготувати ресторанні страви за пів години - підказки для лінивих
3. Фрикасе з курки з грибами
Фрікасе перекладається з французької перекладається як "будь-яка всячина". Це рагу з яловичини, птиці або кролятини в білому соусі. М'ясо нарізають невеликими шматочками. Смажать на вершковому маслі, а потім тушкують у вершках та з овочами.
Фрікасе передбачає гарнір з рису або кускусу, який можна полити залишками соусу.
Шеф-кухар Євген Клопотенко поділився рецептом пирога з куркою та печерицями. Готується просто і швидко. Замість птиці й грибів можна використати будь-яку начинку на смак - солодку чи солену.
"Пироги з листкового тіста – це чарівна паличка на кухні, тому готуємо пиріг із куркою, печерицями й сиром. Загортати в тісто можна що завгодно – і м'ясо, і овочі, і фрукти з ягодами, і навіть крупи. Усе буде смачно. Ось і я вирішив приготувати смачний закритий пиріг із курячими стегнами й печерицями", - сказав Клопотенко.
Коментарі