"Коли підросли діти, почала більше робити домашніх десертів. Бо в них немає домішків і поживніші. Найчастіше роблю з сиром та кисло-солодкими фруктами", - розповідає Ірина Слащева з Хмельницького 37 років.
Для приготування дитячого десерту жінка бере стиглі ківі та нарізає їх кружельцями. Для солодкої страви використовує форми з гуми - ялинки, зірки та сердечка.
"Бачила, що подібні форми застосовують для смаження фігурних яєць, тому купила. Але з яйцями не люблю гратися, смажу як є, а от для солодощів використовую", - говорить жінка.
Інгредієнти:
(на одну порцію)
Сир домашній - 100 г.
Згущене молоко - 3-4 ст.л.
Желатин швидкорозчинний - 1 ст.л.
Вода - 50 мл.
Ківі - 1 шт.
Гранат - 15 зерен
Ванільний цукор - 1 щіпка.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Адвентовий сирник запікають з ананасами
Приготування:
Ірина бере ложку желатину та замочує його у воді кімнатної температури на 15 хвилин. У окремій посудині збиває сир.
"Домашній сир можна попередньо перетерти у ступі, якщо це сиркова маса, яку купуємо в маркетах, добре покласти її на марлю та підвісити на годинку - щоб розтала після збереження в холодильнику та витекла зайва рідина. В розтертий сир додаємо ванільний цукор та згущене молоко та збиваємо в блендері", - каже господиня.
Коли желатин набух, жінка кладе його в невелику каструлю та ставить на малий вогонь, помішує, щоб розчинився. До кипіння не доводить. Тоді бере посудину з виром та тонкою цівкою вливає туди розчинений желатин. Вдруге збиває у блендері.
"Тепер нашу масу вливаємо у силіконову формочку та ставимо в холодильник на годину. Цього достатньо, щоб пристигло желе".
Зверху на сир кладе нарізані шматки ківі та прикрашає гранатом.
Коментарі