Торт зі згущеним молоком, приготований на сковороді, виходить великий і дуже смачний, головне - дати йому добре просочитися. Крем можна використовувати заварний або із вареним згущеним молоком і зі збитими вершками. Можна додати горіхи або кокосову стружку. Все залежить від вашої фантазії і смаку.
Інгредієнти:
Для коржів:
борошно - 600 г
згущене молоко - 1 банка
яйце - 1 шт .
сода гашене або розпушувач - 1 ч. л.
Для крему:
молоко - 750 мл
масло вершкове - 200 г
цукор - 300 г
яйце - 2 шт.
борошно - 5 ст. л .
ванільний цукор - 12 г
горіхи - 0,5 склянки
Приготування:
У глибоку миску вилити згущенку, додати яйце, просіяне борошно і розпушувач. Замісити еластичне тісто не липнуче до рук.
Розділити тісто на 8 рівних частин.
Кожну частину тіста розкачати качалкою в коло, діаметр приблизно 26 см.
Випікати коржі для торта на сухій сковороді з двох сторін до золотистої скоринки. Коржі смажаться швидко.
Готові коржі остудити, підрівняти краєчки. Обрізки від країв підійдуть для обсипання торта.
Приготувати заварний крем: в каструлю влити молоко, додати яйця, цукор, ванільний цукор і борошно.
Все перемішати віночком і поставити на огонь.Довести крем до кипіння, при постійному помішуванні.
Варити до загустіння, приблизно 5 хвилин, потім зняти з вогню. У гарячий крем додати розм'якшене масло і добре перемішати або збити міксером на низькій швидкості.
На плоску тарілку або підставку під торт викласти корж, добре змастити його теплим кремом і накрити наступним коржем. Таким чином зібрати весь торт.
Обрізки від коржів подрібнити і змішати з подрібненими орехамі.Торт добре змастити з усіх боків кремом, а потім посипати горіховою крихтою.
Поставити торт в холодильник на ніч. Вранці насолодитися шматочком ніжного торта на згущеному молоці, приготованого на сковороді.
Коментарі