вівторок, 17 серпня 2021 15:28

Що приготувати на Яблучний Спас: три легкі святкові рецепти

19 серпня відзначають Яблучний Спас. На це свято традиційно готують страви з яблук. Щоб не бути банальним та передбачуваним, краще спробувати нові. Про них далі у статті.

Яблучний салат із плавленим сиром

Автор: food.obozrevatel.com
  Яблучний салат із плавленим сиром
Яблучний салат із плавленим сиром

Інгредієнти:

1 плавлений сирок

2 яблука

1 помідор

1/3 цибулини

сметана або олія для заправки

Приготування:

Плавлений сир натерти на крупній тертці. Цибулю нашаткувати соломкою й потримати кілька хвилин у воді для видалення гіркоти.

Помідор нарізати скибками. Яблука очистити від шкірки, видалити серцевину й нарізати скибками.

Змішати усі інгредієнти в салатниці, заправити. Перед подачею на стіл салат має постояти 20 хв. у холодильнику.

Запечені яблука із сиром

Автор: ukr.media
  Запечені яблука із сиром
Запечені яблука із сиром

Інгредієнти:

яблука – 4 шт.

сир – 4 ст. л.

мед – 75 г

масло – 1 ст. л.

сік лимона – 2 ст. л.

Для соусу:

лимонний джем – 2 ст. л.

м'ята – 2 гілки

сік з половини лимона

мед – 2 ч. л.

Приготування:

Зрізати з яблук верхню частину і витягнути м'якоть, щоб вийшли невеликі горщики. Отриману м'якоть скропити соком лимона і подрібнити в пюре за допомогою блендера.

Пюре перекласти в сотейник, додати мед і 120 мл води. Поставити на плиту і варити 10 хв. Потім дати охолонути. Сир двічі протерти крізь сито і збити в пишну масу разом з яблучним пюре. Наповнити яблучні "горщики" сирною масою і випікати 30 хв за температури 160°С.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Оригінальні десерти на Маковія допоможуть здивувати родину

Доки яблука печуться, приготувати лимонно-м'ятний соус. Для нього нагріти джем на водяній бані. Додати мед і лимонний сік, перемішати та довести до кипіння.

Додати дрібно посічену м'яту, перемішати соус та зняти з вогню. Ним полити готові яблука.

Сирний пиріг

Автор: multivarenie.ru
  Сирний пиріг
Сирний пиріг

Інгредієнти:

яблука – 4 шт.

сир – 100 г

яйця – 4 шт.

цукор – 160 г

родзинки – 70 г

борошно - 50 г

масло – 20 г

панірувальні сухарі - 100 г

кориця – 1 ч. л.

Приготування:

Яйця збити в піну з цукром. Ввести в яєчну суміш інші сухі інгредієнти та сир. Перемішати до однорідної консистенції.

Форму помастити маслом і обсипати сухарями. Вилити туди тісто, виклавши зверху очищені та нарізані тонкими пластинками яблука.

Випікати пиріг в розігрітій до 180°С духовці 45 хв. При подачі можна прикрасити цукровою пудрою і гілочкою м'яти.

Натуральний яблучний сік, виготовлений в домашніх умовах - напій, який стане знахідкою в будь-яку пору року. Особливо популярний взимку, адже підвищує імунітет. Багатий вітамінами: А, В, і C.

Зараз ви читаєте новину «Що приготувати на Яблучний Спас: три легкі святкові рецепти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути