субота, 21 серпня 2021 02:28

Що особливе приготувати у День незалежності: три цікаві рецепти

На честь 30-річчя незалежності України потрібно приготувати святкові страви. Атмосферно будуть виглядати жовто-блакитні. Вони доречними поруч із декором столу відповідних кольорів.

Торт "Слава Україні!"

Автор: zugunder.com
  Торт "Слава Україні!"
Торт "Слава Україні!"

Інгредієнти:

200 г кефіру

1 або 2 яйця

1 склянка манки

1 склянка цукру

1 склянка борошна

100 г топленого маргарину

1 ч. л. розпушувачу

2-3 ст. л. згущеного молока

Приготування:

Змішати манну крупу, кефір, цукор, трохи збиті яйця. Залишити на 40 хвилин. Додати топлений маргарин, просіяти борошно змішане з розпушувачем. Все перемішати міксером.

Форму для випікання помастити маслом або застелити фольгою. Тісто розділити на 2 однакові порції: в одну додати жовту фарбу, в іншу-синю. Добре перемішати. Вилити в форми. Випікати 30 хвилин.

Дати їм охолонути 5 хвилин. Дістати з форми, зрізати зовнішні стінки. Помастити масляним кремом з 100 г вершкового масла та 50 г згущеного молока.

Цукерки "Фарби художника"

Автор: foodandmood.com.ua
  Цукерки "Фарби художника"
Цукерки "Фарби художника"

Інгредієнти:

Шоколад білий - 550 г

Харчові барвники

Арахіс - 60 г

Приготування:

Білий шоколад розтопити і розлити по трьох мисках - 2 малих і 1 трохи більше.

У менші миски додати жовтий і блакитний барвники, добре перемішати.

У миску з білим шоколадом, ложкою, тонкою цівкою розбризкати кольоровий шоколад. Спочатку один колір в одну сторону, потім інший колір в другий бік.

У великій формі для льоду зробити те ж саме. Розмальовані форму для льоду заповнити шоколадом з великої миски. Прибрати надлишки шоколаду зверху форми, змахнувши його ножем. І відразу поставити в холодильник, до застигання шоколаду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чеська кухня сподобається пивоманам: страви вражають поєднанням

Обсмажений арахіс розкласти по формах. Залити карамельним соусом до половини форм, а зверху залити шоколадом з великої миски.

Поставити в холодильник на 30 хвилин. Витрусити отримані цукерки їх форми.

Коктейль "Український прапор"

Автор: foodandmood.com.ua
  Коктейль "Український прапор"
Коктейль "Український прапор"

Інгредієнти:

Яєчний лікер - 30 мл

Лікер Блю Кюрасао - 15 мл

Горілка - 15 мл

Приготування:

Налити яєчний лікер в стопку. Змішати окремо Блю Кюрасао з горілкою.

Отриману суміш акуратно налити верхнім шаром через барну ложку.

Кожен може відчути себе мексиканцем, смакуючи їх національні страви. Вони багаті смаком завдяки незвичайним поєднанням і додаванню гострих соусів.

Мексиканська кухня популярна у всьому світі. Вона виникла під іспанським впливом і відома своїми пряними ароматами і барвистим художнім оформленням. Пропонуємо кілька рецептів мексиканських сніданків для відмінного початку дня.

Зараз ви читаєте новину «Що особливе приготувати у День незалежності: три цікаві рецепти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути