На честь 30-річчя незалежності України потрібно приготувати святкові страви. Атмосферно будуть виглядати жовто-блакитні. Вони доречними поруч із декором столу відповідних кольорів.
Торт "Слава Україні!"

Інгредієнти:
200 г кефіру
1 або 2 яйця
1 склянка манки
1 склянка цукру
1 склянка борошна
100 г топленого маргарину
1 ч. л. розпушувачу
2-3 ст. л. згущеного молока
Приготування:
Змішати манну крупу, кефір, цукор, трохи збиті яйця. Залишити на 40 хвилин. Додати топлений маргарин, просіяти борошно змішане з розпушувачем. Все перемішати міксером.
Форму для випікання помастити маслом або застелити фольгою. Тісто розділити на 2 однакові порції: в одну додати жовту фарбу, в іншу-синю. Добре перемішати. Вилити в форми. Випікати 30 хвилин.
Дати їм охолонути 5 хвилин. Дістати з форми, зрізати зовнішні стінки. Помастити масляним кремом з 100 г вершкового масла та 50 г згущеного молока.
Цукерки "Фарби художника"

Інгредієнти:
Шоколад білий - 550 г
Харчові барвники
Арахіс - 60 г
Приготування:
Білий шоколад розтопити і розлити по трьох мисках - 2 малих і 1 трохи більше.
У менші миски додати жовтий і блакитний барвники, добре перемішати.
У миску з білим шоколадом, ложкою, тонкою цівкою розбризкати кольоровий шоколад. Спочатку один колір в одну сторону, потім інший колір в другий бік.
У великій формі для льоду зробити те ж саме. Розмальовані форму для льоду заповнити шоколадом з великої миски. Прибрати надлишки шоколаду зверху форми, змахнувши його ножем. І відразу поставити в холодильник, до застигання шоколаду.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чеська кухня сподобається пивоманам: страви вражають поєднанням
Обсмажений арахіс розкласти по формах. Залити карамельним соусом до половини форм, а зверху залити шоколадом з великої миски.
Поставити в холодильник на 30 хвилин. Витрусити отримані цукерки їх форми.
Коктейль "Український прапор"

Інгредієнти:
Яєчний лікер - 30 мл
Лікер Блю Кюрасао - 15 мл
Горілка - 15 мл
Приготування:
Налити яєчний лікер в стопку. Змішати окремо Блю Кюрасао з горілкою.
Отриману суміш акуратно налити верхнім шаром через барну ложку.
Кожен може відчути себе мексиканцем, смакуючи їх національні страви. Вони багаті смаком завдяки незвичайним поєднанням і додаванню гострих соусів.
Мексиканська кухня популярна у всьому світі. Вона виникла під іспанським впливом і відома своїми пряними ароматами і барвистим художнім оформленням. Пропонуємо кілька рецептів мексиканських сніданків для відмінного початку дня.
Коментарі