Піцу вважають традиційною італійською повноцінною стравою.
Але дехто думає, що це "сміттєва їжа" і вона не корисна.
Її поживність залежить від наповнення, говорить в Instagram дієтолог Сніжана Ворошилова.
Якщо почитати історію піци, то спочатку це була цілком здорова їжа: борошно твердих сортів пшениці, сіль, вода, оливкова олія і начинка.
В начинку завжди йшли томати, пряні трави (орегано, базилік), сир моцарела або пармезан, каперси, оливки, анчоуси, морепродукти або ветчина, гриби та томатний соус.
"Збалансована піца з нормальних складових існує. Все залежить від начинки. Наприклад, замість ковбаски можна покласти тунець, індичку або курку. Я люблю Тосканську на тонкому тісті, беремо подвійні томати та шпинат. А ще додаємо ананас", - каже Сніжана Ворошилова.
Дієтолог дає чотири поради як обрати корисну піцу.
При замовленні змінюйте складові: додавайте подвійні томати, змінюйте ковбасу на курку, або телятину. Додавайте солодкий перець, гриби, або інші складові, яких не вистачає на ваш смак.
Обирайте піцу на тонкому тісті.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Помпеях знайшли стародавню фреску із зображенням піци
Не беріть варіанти з ковбасою, беконом, шинкою, сардельками, картоплею фрі
Якщо піца не містить томатів, овочів, зелені - додавайте додатково. Томатами піцу не зіпсуєш.
"Домашня піца краще? Це також залежить від того, з чого ви її приготуєте. Інколи не краще, а ви просто витрачаєте час, краще б позаймалися спортом", підсумувала .
Всі рецепти яєчні дуже схожі між собою. У складі - яйця та різні овочі.
Урізноманітнити цю страву можна сиром і подати у вигляді піци. Це просто, швидко та щось нове у ваших сніданках.
Коментарі