Курячі салати із зеленню користуються популярністю у світі. Особливо "Цезар" та схожий на нього "Едельвейс".
Вони вишукані і одночасно смачні страви. У них входять філе, салат, яйця та сухарики. Хоч аможна й додавати перець чи помідори. Це класика, яка не виходить з моди. Головне - підібрати смачну заправку.
Салат "Цезар"
Інгредієнти:
300 г білого хліба
380 г курячого філе
1 качан салату-латуку
100 г пармезану
200 г помідорів черрі
2 зубчики часнику
0,5 лимона
200 мл соєвого соусу
2,5 ст. л. олії
5 ст. л. майонезу
Приготування:
Порізати куряче філе на невеликі шматки. Викласти нарізане філе в миску, додати 1 часник, 1 ст. л. лимонного соку, спеції. Залити соєвим соусом маринуватися 2-8 год.
Підсмажити порізаний кубиками батон і нарізаний другий зубчик часнику.
Окремо обсмажити курку на великому вогні, щоб зберегти соковитість. Охолодити.
На миску покласти подушку з салатного листя, курку, грінки та помідори черрі.
Приготувати соус Цезар у блендері з майонезу, щіпку пармезану, лимонного соку. Полити цим салат і потерти сир.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Баклажани, як гриби: розкрили секретний рецепт
Салат з куркою "Едельвейс"
Інгредієнти:
1,7 кг курячого філе
250 г. білого хліба
5 помідорів
1 болгарський перець
3 огірка
1 цибуля
5 ст. л. консервованої кукурудзи
Для заправки:
5 ст. л. оливкової олії
1,5 ст. л. білого винного оцту
1,7 ч. л. гірчиці
2 зубчики часнику
Приготування:
Обсмажити філе до рум'яної скоринки, дати охолонути. Обсмажити нарізаний хліб, до золотої скоринки.
Нарізати помідори, перець, огірки і цибулю. Змішати їх в салатниці, додати кукурудзу і філе.
Для заправки змішати оливкову олію, оцет, гірчицю, подрібнений зубчик часнику, сіль і перець. Все це вилити в салат.
Також смачною курячою стравою є спагетті. Її можна подавати на свято та будень. Вона ситна та проста в приготуванні. Буває варіант з м'ясом чи овочами.
Для апетитної подачі, можна повторити одну з галереї. Вони усі легкі у виконанні, зате апетитні.
Коментарі