середа, 14 лютого 2018 19:00

Страви до Дня Валентина: 3 прості в приготуванні рецепти

На День Валентина хочеться приготувати щось особливе, але щоб не витрачати на це багато часу та зусиль. Ось кілька рецептів, які приємно здивують коханих.

Свинина в смарагдах

Автор: nyam-nyam-5.com
 

Інгредієнти:

400 г свинячої вирізки;

3 цибулини-шалот;

4 ківі;

100 мл апельсинового соку;

сіль і перець - за смаком.

Приготування:

Нарізати свинячу вирізку шматками товщиною 1,5 см. Натерти сіллю з перцем і залишаємо на 30 хвилин.

Обсмажити нашатковану цибулю-шалот. Додати ківі, нарізані кубиками, і тушкувати 15 хвилин на слабкому вогні.

Налити 100 мл апельсинового соку і збити блендером. Обсмажити медальйони до золотистої скоринки, полити фруктовим соусом і тушкувати кілька хвилин медальйони в такому соусі.

Курячий рулет з мандаринами

Автор: vkuso.ru
 

Інгредієнти:

100 г волоських горіхів;

7 штук чорносливу;

4 курячі філе;

3 мандарина;

перець чорний мелений, спеції і сіль - за смаком.

Приготування:

З чорносливу вийняти кісточки, залити м'якоть окропом і залишити на годину-півтора для набухання.

Мандарини очистити від плівок і шкірки, розділити на часточки. Сире куряче філе розрізати уздовж навпіл. Викласти на дошку з харчовою плівкою внахлест, добре відбити, посолити і поперчити.

Очищені волоські горіхи порізати гострим ножем або перемолоти в блендері. Половиною крихт посипати відбите м'ясо. На горіховий шар викласти чорнослив, цілий або нарізаний. Наступний шар - часточки мандаринів, горіхи. Нафаршироване філе скрутити в рулет, рівний і щільний. Кінці плівки туго затягнути, щоб вона не розгорнулася під час приготування.

Перекласти рулет в пароварку або в друшляк, поставлений на каструлю з помірно киплячою водою. Зверху накрити кришкою, варити ще 35-40 хвилин.

Готову закуску вийняти, остудити, видалити плівку. Курячий рулет з мандаринами нарізати навскоси скибочками завтовшки 1,5 см.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Качка в яблуках та діаманти: зірки розповіли про найяскравіші подарунки до Дня Валентина

Бісквітний рулет з желе

Автор: ivona.bigmir.net
 

Інгредієнти:

Для тіста:

4 яйця

1 склянка цукру

пакетик ванільного цукру

1 склянка борошна

1 ч. л. розпушувача

Для начинки:

2 упаковки готового желе по 90 г

400 мл води

шоколадна стружка - для прикраси.

Приготування:

Збити яйця з цукром і ваніллю до отримання пишної світлої маси. Додати розпушувач і борошно, розмішати.

Деко 35х45 см застелити пергаментом і змастити маслом. Вилити тісто, розрівняти і випікати в розігрітій до 180ºC духовці близько 20 хвилин. Бісквіт дістати і згорнути його разом з пергаментом в рулет. Дати охолонути.

Розчинити желе в гарячій воді, коли охолоне, помістити в холодильник, щоб воно почало схоплюватися.

Акуратно розгорнути бісквіт, викласти зверху желе, розрівняти. Знову згорнути в рулет і поставити в холодильник на 1 годину, щоб желе повністю застигло.

Готовий рулет прикрасити шоколадною стружкою.

Зараз ви читаєте новину «Страви до Дня Валентина: 3 прості в приготуванні рецепти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути