На День Валентина хочеться приготувати щось особливе, але щоб не витрачати на це багато часу та зусиль. Ось кілька рецептів, які приємно здивують коханих.
Свинина в смарагдах
Інгредієнти:
400 г свинячої вирізки;
3 цибулини-шалот;
4 ківі;
100 мл апельсинового соку;
сіль і перець - за смаком.
Приготування:
Нарізати свинячу вирізку шматками товщиною 1,5 см. Натерти сіллю з перцем і залишаємо на 30 хвилин.
Обсмажити нашатковану цибулю-шалот. Додати ківі, нарізані кубиками, і тушкувати 15 хвилин на слабкому вогні.
Налити 100 мл апельсинового соку і збити блендером. Обсмажити медальйони до золотистої скоринки, полити фруктовим соусом і тушкувати кілька хвилин медальйони в такому соусі.
Курячий рулет з мандаринами
Інгредієнти:
100 г волоських горіхів;
7 штук чорносливу;
4 курячі філе;
3 мандарина;
перець чорний мелений, спеції і сіль - за смаком.
Приготування:
З чорносливу вийняти кісточки, залити м'якоть окропом і залишити на годину-півтора для набухання.
Мандарини очистити від плівок і шкірки, розділити на часточки. Сире куряче філе розрізати уздовж навпіл. Викласти на дошку з харчовою плівкою внахлест, добре відбити, посолити і поперчити.
Очищені волоські горіхи порізати гострим ножем або перемолоти в блендері. Половиною крихт посипати відбите м'ясо. На горіховий шар викласти чорнослив, цілий або нарізаний. Наступний шар - часточки мандаринів, горіхи. Нафаршироване філе скрутити в рулет, рівний і щільний. Кінці плівки туго затягнути, щоб вона не розгорнулася під час приготування.
Перекласти рулет в пароварку або в друшляк, поставлений на каструлю з помірно киплячою водою. Зверху накрити кришкою, варити ще 35-40 хвилин.
Готову закуску вийняти, остудити, видалити плівку. Курячий рулет з мандаринами нарізати навскоси скибочками завтовшки 1,5 см.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Качка в яблуках та діаманти: зірки розповіли про найяскравіші подарунки до Дня Валентина
Бісквітний рулет з желе
Інгредієнти:
Для тіста:
4 яйця
1 склянка цукру
пакетик ванільного цукру
1 склянка борошна
1 ч. л. розпушувача
Для начинки:
2 упаковки готового желе по 90 г
400 мл води
шоколадна стружка - для прикраси.
Приготування:
Збити яйця з цукром і ваніллю до отримання пишної світлої маси. Додати розпушувач і борошно, розмішати.
Деко 35х45 см застелити пергаментом і змастити маслом. Вилити тісто, розрівняти і випікати в розігрітій до 180ºC духовці близько 20 хвилин. Бісквіт дістати і згорнути його разом з пергаментом в рулет. Дати охолонути.
Розчинити желе в гарячій воді, коли охолоне, помістити в холодильник, щоб воно почало схоплюватися.
Акуратно розгорнути бісквіт, викласти зверху желе, розрівняти. Знову згорнути в рулет і поставити в холодильник на 1 годину, щоб желе повністю застигло.
Готовий рулет прикрасити шоколадною стружкою.
Коментарі