Печиво "Савоярді" стало відомим завдяки десерту "Тірамісу". Воно універсальне, адже його навіть просто вмочаючи у крем чи помадку можна отримати насолоду. Його ще називають Дамські пальчики. Ніжне та повітряне печиво може бути першим у житті малюків. Готувати його одне задоволення, тим більше, що часу для цього потрібно не багато.

Інгредієнти:
Яйце - 4 шт.
Цукор - 125 г
Ваніль - 1 ч. л.
Сіль - ⅛ ч. л.
Борошно - 115 г
Приготування:
Розігріти духовку до 190 ° С. Застелити 3 дека пергаментом або папером для випічки.
Приготувати кулінарний мішок зі звичайною круглою насадкою діаметром 1,25 см.
Відокремити білки від жовтків. Збити жовтки з половиною цукру. Збивати до білого кольору, не менше 5 хвилин.
Міксером збити білки в м'яку піну, поступово додаючи сіль і другу половину цукру. Акуратно з'єднати білки з жовтками, намагаючись не збити обсяг.
Просіяти борошно в миску з яєчною сумішшю. Обережно перемішати.
Читайте також: Чорнично-сирне печиво смаком нагадує міні-чізкейки
Наповнити кулінарний мішок половиною тіста і виробити печиво розміром 9 см рядами, залишаючи між печивом проміжки 4 см. Повторити з другою половиною тіста.
Випікати в розігрітій до 190 ° С духовці близько 15 хвилин, поки печиво не стане твердим і золотавим.
Зняти пергамент з печивом з дека і поклаяти холонути на решітку.
Для зберігання покласти в герметичний контейнер, прокладаючи шари печива вощеного папером.
Коментарі