30-річна черкащанка Ольга Хандусь готує холодну страву з баклажанів із додаванням двох інгредієнтів: часнику та помідорів.
"Ця страва надзвичайно легка у приготуванні, до того ж, абсолютно не витратна. У літній сезон дуже полюбляємо їсти синенькі - так у нас називають баклажани. А тут усе швидко і не калорійно", - розповідає дівчина.
Вона бере помідори і заливає їх окропом.
"Для того, щоб легко обібрати помідори, потрібно їх залишити у гарячій воді на 10 хвилин", - радить господиня.
Тим часом миє баклажани і ріже їх упоперек, маленькі залишає цілими. Чистить часник і подрібнює його. Робить невеликі надрізи в овочах і закладає посолені частинки часнику.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Баклажани вирощують у пляшках з-під мінералки
"Часник має бути тоненьким, але не дуже дрібним. Головне, щоб дірочки були тісними, адже у протилежному випадку часник "вискочить", чого допускати не треба", - наголошує вона.
Дістає з окропу помідори і легенькими надрізами знімає скоринку.
Викладає у каструлю баклажани і зверху шаткує томати.
"Помідорів треба брати багато, тоді страва буде смачнішою", - запевняє дівчина.
Наливає 1/3 склянки води і тушкує 15 хвилин. Потім додає солі й олії. Залишає страву ще на 15 хвилин.
Смакувати баклажанами господиня радить в охолодженому вигляді.
Коментарі