Яєчня залишається однією з найпопулярніших страв на сніданок і не тільки.
Однак смажене яйце далеко не завжди виходить ідеальним. Може не влаштувати його консистенція в результаті, пише prostoway.
Може трапитись так, що жовток зберігається рідким, але білок не повністю згортається, та залишається також рідким.
В інших випадках біла частина яєчні "схоплюється", проте відбувається згортання й жовтка.
Є простий спосіб забезпечити збереження балансу, коли білок повністю приготовлений, а жовток яйця залишається рідким.
Що потрібно зробити
Під час приготування яєчні на край сковороди потрібно налити трохи води. Вона дозволить трохи усунути процес смаження у бік приготування страви на пару.
У результаті білок повністю приготується, а жовток збереже необхідну консистенцію. Страва вийде ідеальною, і на це піде не більше хвилини.
Сигналом про повну готовність яєчні є поява на поверхні жовтка тонкої білої плівки.
Про що важливо пам'ятати
Воду не потрібно лити одразу. Перші кілька секунд яєчня має готуватися на невеликій кількості рослинної олії.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Оката яєшня" чи "глазунья" - як українською назвати найпопулярніший сніданок
Воду слід наливати в сковороду тільки після того, як білок почав ставати непрозорим.
Також варто пам'ятати, що яєчня виходить ідеальною за рахунок випареної води. Щоб зберегти пару у сковорідці, її слід прикрити кришкою.
Всі рецепти яєчні дуже схожі між собою. У складі - яйця та різні овочі.
Урізноманітнити цю страву можна сиром і подати у вигляді піци. Це просто, швидко та щось нове у ваших сніданках. Відрізаєте шматочок, а за ним тягнеться павутиння розплавленого сиру. Потім відкушуєте та відчуваєте соковитість овочів та зелені.
Коментарі