Мексика - країна сонця, пляжів, танців, серіалів і одного з найпопулярніших в світі соусів – гуакамоле. Популярний телеведучий Руслан Сенічкін на прохання Gazeta.ua поділився рецептом мексиканського соусу гуакамоле. Це густий і одночасно соковитий соус. Завдяки тому, що у ньому є гострий перець, соус – пікантний на смак.
Гуакамоле дослівно перекладається як "соус із авокадо". Існує багато рецептів гуакамоле. Втім, у класичному варіанті він має три головних інгредієнти – це саме авокадо, сіль і сік лайму.
"Традиційно соус подають із мексиканськими коржиками або кукурудзяними чіпсами. Також гуакамоле дуже добре смакує до м'яса, риби і овочів. До речі, почищений авокадо дуже швидко починає темнішати. Щоб цього не відбувалося, одразу варто додавати до нього сік лайму або лимону", - каже Руслан Сенічкін.

Гуакамоле за класичним мексиканським рецептом
Інгредієнти:
Авокадо – 1 штука
Цибуля – 1 штука
Томати – 2 штуки
Кінза – 30 грамів
Сік лимона – 1 ст. ложка
Перець чилі – за смаком

Приготування:
Авокадо розрізати навпіл, дістати кісточку. Дістати із авокадо м'якоть ложкою, після цього – перем'яти м'якоть виделкою до стану пюре.
Інший спосіб – почистити авокадо ножем і зім'яти його.
Посолити авокадо.
Дрібно нарізати ріпчасту цибулю і томати. Додати до пюре авокадо. Додати і перець чилі. Особливо це сподобається тим, хто любить гострі страви і закуски.
Нарізати свіжу кінзу і додати до соусу.
Ретельно перемішати всі складники. Перекласти гуакамоле у формочку і подавати до столу.
Коментарі