Традиційним сніданкою є млинці. Щоб зробити їх ситними та ароматними, додають курячо-грибну начинку. Усе складають у формі торту і додають заливку.
Замість курки можна взяти сьомгу або що-небудь інше з сімейства лососевих. А шпинат замінити брокколі. Або ж начинити млинці солодкою начинкою, додавши в заливку для запіканки трохи цукру.
І зовнішній вигляд у запіканки теж можна змінювати. Скрутити млинці в трубочки і викласти їх у форму або перешаровуючи млиці начинкою.
Інгредієнти:
молоко 400 г
яйця 4 шт.
борошно 130 г
сметана 200 г
куряче філе 150 г
сир вершковий 100 г
шпинат 100 г
масло вершкове 10 г
Приготування:
Промити свіжий шпинат, а заморожений - не розморожувати.
Для тіста збити 2 яйця, половину борошна і молоко. Спекти тонкі млинці. має вийти 12 шт діаметром 18 см.
Для начинки курячу грудку обсмажити до готовності зі спеціями 15 хв. і дрібно порізати Потім розігріти сковороду з вершковим маслом і додати шпинат. Готувати 2 хв.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали швидкий рецепт запечених лінивих голубців
На тарілку покласти млинець і помастити вершковим сиром. Покласти трохи шпинату і курячої грудки. Звернути в щільний рулет. Даної кількості начинки вистачає на 5 млинців.
Форму помастити вершковим маслом і покласти млинці з начинкою, формуючи спіраль.
Для заливки змішати сметану і 2 яйця, солити до смаку. Вилити заливку на млинці і пекти 40 хв. Заливка повинна повністю схопитися.
Дістати готову запіканку з духовки і охолодити, щоб заливка стабілізувалася.
Картопля частий гість на кухні будь-якої українській господині. Адже з неї можна приготувати незліченну кількість смачних, а головне простих страв. Якщо звичайне пюре та суп набридли - можна поекспериментувати.
Коментарі