Пунш - популярний індійський напій. Традиційно готують із додаванням рому, цукру, лимонного соку, чаю та води. Подають гарячим.

Класичний пунш
Інгредієнти:
вода - 1 склянка
ром - 1 склянка
цукор - 3 ст. л.
цедра і сік 1 лимона
Приготування:
З води та цукру зварити сироп, охолодити й налити в пляшку. Додати ром, сік і цедру лимона. Закрити пляшку пробкою і струснути. Подати в склянках з льодом.
Барбадоський ромовий пунш
Інгредієнти:
лаймовий сік - 25 мл
апельсиновий сік - 25 мл
темний ром - 50 мл
гренадин - 12 мл
ангостури - 3-5 крапель
содова або лимонад
Приготування:
Сік лайма й апельсина налити у глечик з льодом. Додати ром і Гренадин й перемішати протягом 20 секунд. Наповнити склянку колотим льодом, додати Ангостуру і проціди в келих вміст глечика. Інший простір склянки заповни содовою або лимонадом і подати на стіл.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яскравий десерт: смузі прикрашають збитими вершками
Яблучний пунш
Інгредієнти:
яблучний сік - 250 мл
червоне сухе вино - 350 мл
мед - 2 ст. л.
яблуко - 1 шт.
кориця - 2 палички
бадьян - 1 зірочка
гвоздика - 2 шт.
Приготування:
У яблука видалити серцевину і порізати кільцями. Шматочки фруктів й інші інгредієнти помістити в невеликий сотейник і довести майже до кипіння. Зняти з вогню. Подати яблучний пунш, прикрасивши шматочками яблук.
Синій чай – новий кулінарний тренд під назвою анчані. Він зігріває і допомагає тримати стрункою фігуру.
Коментарі