Ексклюзиви
пʼятниця, 07 травня 2021 02:28

Апетитний та соковитий: як приготувати шашлик, аби здивувати гостей

Апетитний та соковитий: як приготувати шашлик, аби здивувати гостей
Традиційною стравою будь-якого пікніка є шашлик. Фото: samer daboul from Pexels

Травневі свята у більшості українських родин асоціюються із першими пікніками та відпочинком на природі. Традиційною стравою таких посиденьок стає шашлик. Готують із птиці, баранини, свинини тощо. Маринадів для м'яса сотні. Ми підібрали найсмачніші та оригінальніші рецепти, які неодмінно порадують смакові рецептори.

Шашлик з баранини у винному маринаді

Інгредієнти:

свіжа баранина - 700 г

цибуля - 1 шт.

сіль, перець - 1 ч. л.

червоне вино - 1 склянка

Приготування:

Ошийок баранини промити під проточною водою та нарізати на середні шматки - розміром із сірникову коробку, щоб м'ясо добре просмажилося, цибулину - кільцями. Скласти усі інгредієнти в глибоку, скляну миску та посипати сіллю та перцем. Залити баранину червоним вином та маринувати протягом години. Прибрати цибулю та нанизати м'ясо на шампур. Обсмажити протягом 20 хвилин до рум'яної скоринки. Час приготування залежить від кількості жару та товщини шматків. Подати, виклавши на лаваш з улюбленим соусом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кулінарну книгу Сальвадора Далі можна купити за 25 тисяч доларів

Курячий шашлик у соєво-томатному маринаді

Інгредієнти:

курячі крильця - 2 кг

перець - дрібка

сіль - 1 ч. л.

приправа для курки - 1 шт.

томатна паста - 3 ч. л.

цибуля - 1 шт.

соєвий соус - 100 мл

Приготування:

Курячі крильця очистити та розрізати на дві частини. Завдяки цьому пришвидшиться процес приготування і покращиться зовнішній вигляд страви. Перекласти в керамічний чи скляний посуд. Всипати перець, сіль, приправу для курки. Додати томатну пасту, нарізану кільцями цибулину, соєвий соус та перемішати. Маринувати протягом години. Обсмажити на решітці мангалу, не забуваючи перевертати м'ясо кожні 5 хвилин. Загалом час приготування займає не більше 20 хвилин.

Свинний шашлик в кефірному маринаді

Інгредієнти:

свинина - 1 кг

кефір - 2 л

цибуля - 1 шт.

кінза - 1 пучок

сіль, перець - за смаком

Приготування:

Свинну вирізку нарізати середніми кубиками. Перекласти у скляний посуд та залити кефіром будь-якої жирності. Додати нарізану кільцями цибулину, подрібнену кінзу, сіль та перець й перемішати. Залишити маринуватися на добу. М'ясо нанизати на шампури та обсмажую на мангалі протягом 25-30 хвилин. Готовий шашлик подати зі свіжими овочами.

Зараз ви читаєте новину «Апетитний та соковитий: як приготувати шашлик, аби здивувати гостей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути