Не змішувати васабі з соєвим соусом і зменшити його дозу вживання. Про такі секрети споживання суші розповідає японський шеф-кухар Нобу Мацухіса. Він вважає, що більше половини людей у всьому світі їдять суші неправильно.
1. "Не змішуйте соєвий соус з васабі. Занурювати в соєвий соус тільки рибу, без рису. Тільки потім додавати до суші трохи васабі – зверху риби. Це більш традиційний спосіб", - каже Нобу, передає uk.businessinsider.com.
2. При вживанні ролів кількість соєвого соусу потрібно обмежити. Замість того, щоб вмочати весь рол з усіх боків, обмежтеся лише невеликою порцією соусу. Коли соєвого соусу занадто багато, це не дозволяє відчути справжній смак страви.
Відкушувати рол по частинах — груба помилка
3. Їсти шматок ролу потрібно цілком. Відкушувати рол по частинах — найгрубіша помилка, адже кожен шматок ролу містить кілька компонентів, підібраних таким чином, щоб посилити і поліпшити смак один одного.
4. Імбир подається до страви не як гарнір, а для того, щоб можна було спробувати відразу кілька різних видів суші. Перед вживанням іншого виду суші рекомендується з'їсти невеликий шматочок імбиру – це дозволить перебити у роті смакові відчуття і повною мірою відчути смак іншого виду суші.
5. Починати японську трапезу потрібно з більш легких видів суші. Варіанти з жирною рибою краще залишити наостанок. "Жирну рибу краще з'їсти під кінець. Фінальними суші трапези можуть бути роли", — додає Нобу.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Визначили найдорожчі делікатеси світу: топ-10
Ресторан "Геларто" у Нью-Йорку виготовив незвичний продукт - морозиво-суші. Таке морозиво можна їсти паличками, бо виглядає воно справді, як суші. Кольори підібрані точно "за рецептом". Часто відвідувачі "Геларто" не можуть відрізнити суші від морозива. Зараз скуштувати можна 46 видів таких "суші".
Коментарі