Ексклюзиви
середа, 25 квітня 2018 13:15

Визначили найдорожчі делікатеси світу: топ-10
10

За найдорожчу у світі страву доведеться заплатити понад $30 тис. Іноді делікатеси настільки рідкісні, що їх продають на аукціонах.

Gazeta.ua зробила добірку найдорожчих страв у світі.

Ікра білуги-альбіноса Алмас

Ікра білуги-альбіноса дуже рідкісна через загрозливе зменшення популяції цієї риби в акваторіях Чорного та Каспійського моря. Середня ціна за 1 кг становить $3 тис. Однак, на одному із аукціонів за 1 кг цього делікатесу заплатили $35 тис.

Автор: tochka.net
  Ікра білуги-альбіноса Алмас
Ікра білуги-альбіноса Алмас

Трюфельний гриб

Вартість делікатесу на ринках Європи коливається в межах $5-10 тис. за 1 кг. Це залежить від ваги гриба, та його якості.

Автор: tasteline.com
  Трюфельний гриб
Трюфельний гриб

Іспанський хамон

Найдорожча шинка в світі виготовляється із особливої породи свиней, що їдять тыльки кору та жолуді. Залежно від сорту, ваги та витримки доведеться віддати не менше $6 тис. за стегно. Термін приготування іспанського хамону мінімум 30-36 місяців до потрапляння на ринок.

Автор: poradu.pp.ua
  Іспанський хамон
Іспанський хамон

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Повідомили, які продукти підробляють найчастіше

Шафран

Унція золота коштує менше, ніж унція шафрану. Тому цю пряність називають "Червоним золотом". Ціна за 1 кг спеції шафрану становить $2-5 тис. Для 1 кг шафрану потрібно зірвати понад 300 тис. цвіту крокусу. Кожна квітка має лише 3 тичинки шафрану, які потрібно збирати вручну.

Автор: UkrMedia
  Шафран
Шафран

Мармурове м'ясо з Японії корів породи Кобе та Вагю

Найвищу мармуровість м'яса мають спеціально виведені породи корів у Японії. Їх випасають у природному середовищі, а харчуються за певною технологією. Середня ціна за 1 кг мармурового м'яса Кобе та Вагю становить $2 тис.

Автор: menu.ck.ua
  Мармурове м’ясо з Японії корів породи Кобе та Вагю
Мармурове м’ясо з Японії корів породи Кобе та Вагю

Риба фугу

Японський смертоносний делікатес вимагає від шеф-кухарів філігранного приготування. Одна така рибина коштує від $500, а вартість готової страви коливається у межах $1,5 -2,5 тис.

Автор: jak.magey.com
  Риба фугу
Риба фугу

Кава копі-лювак

Найдорожча кава у світі утворюється в результаті перетравлення кавових зерен у шлунку кішки Лювак. За такий незвичний напій гурмани віддають щонайменше $1,5 тис. за 1 кг.

Автор: menu.ck.ua
  Кава копі-лювак
Кава копі-лювак

Картопля Нурмуатье

Найдорожчу картоплю в світі вирощують на острові Нурмуатье в Атлантичному океані. 1 кг сорту такої картоплі коштує понад $1 тис. Угіддя під картоплю удобрюють морськими водоростями.

Автор: tsn.ua
  Картопля Нурмуатье
Картопля Нурмуатье

Арганова олія

Мароканська арганова олія вважається найдорожчим олійним продуктом у світі. За 100 мл доведеться віддати $250. Для літру цієї олії необхідно 30 кг плодів.

Автор: jak.magey.com
  Арганова олія
Арганова олія

Ослячий сир

У Сербії виготовляють рідкісний ослячий сорт сиру під назвою Pule. Його ринкова вартість становить від $1,5 тис. за 1 кг.

Автор: myplanet
  Ослячий сир
Ослячий сир

Полуниця і шпинат є найбільш токсичними і небезпечними для здоров'я. Про це заявилим вчені з міністерства сільського господарства США.

Зараз ви читаєте новину «Визначили найдорожчі делікатеси світу: топ-10». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути