Рагу з соковитим філе ідеальне підійде коли набрид смак печеного чи просто тушковано м'яса. Для ситності страви сюди додають кнедлі з борошна. Аромат рагу підкреслює розмарин.
Для англійців ця страва є традиційною, а для нас новинка. Детальніше про неї пише ВВС.
Інгредієнти
750 г свинини чи яловичини
сіль і мелений чорний перець за смаком
25 г борошна
3 ст. л. оливкової олії
6 цибулин
2 середніх морквини
50 мл білого вина
2 гілочки розмарину
4 лаврового листа
1,25 л бульйону
3 ст. л. петрушки
Для тіста:
125 г борошно
½ ч. л. розпушувача
1 ст. л. розмарину
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бездоганні десерти від кондитера, якого визнали найкращим в Азії
Приготування:
Підігрійте духовку до 120 C.
Філе нарізати кубиками по 2,5 см. Приправити сіллю та перцем. Підсмажити на олії на середньому вогні до золотисто-коричневого кольору. Відставити в сторону.
Окремо обсмажити порізану на кубики цибулю та моркву, щоб закарамелізувалися. Додати вино і готувати, поки об'єм рідини не зменшиться наполовину. Додати смажене мясо і тушкувати до кипіння.
Тоді додати лавровий лист і розмарин. Накрити кришкою, перенести каструлю в духовку і запікати годину.
Для клецків змішати в мисці борошно, розмарин, розпушувач і дрібку солі. Поступово додати 3–5 ст. л. холодної води, щоб сформувати липке тісто. Намочити руки і сформувати 12 кульок. Покласти на тарілку в холодильнику, щоб охолодити.
Налити у каструлю бульйон та 500 мл води. Довести до кипіння і викласти кульки з тіста. Кип'ятити 6–8 хв. Вийняти їх шумівкою на тарілку. Тоді додати разом з порізаною петрушкою до рагу і запікати ще 10 хв. Тоді страву подає на стіл.
Бутерброди з маслом та ковбасою, які є звичним для багатьох сніданком чи перекусом, - це нездорова і навіть шкідлива їжа.
"Бутерброд з хліба, масла та ковбаси - їжа нездорова, некорисна і досить дорога. Білий хліб містить багато солі, а це ризик захворіти на серцево-судинні хвороби, що переважно пов'язані з високим артеріальним тиском або серцевою недостатністю. Батон стрімко піднімає рівень цукру в крові. Скоро через дію інсуліну він впаде, а ви знову будете голодні. Ковбаса - це процесоване м'ясо - глибоко перероблений продукт, що містить домішки, зокрема, нітрит і бензпірен. Регулярне надмірне споживання процесованого м'яса збільшує ймовірність раку прямої кишки та підшлункової", - застерігає Уляна Супрун.
Коментарі