неділя, 24 лютого 2019 13:13

Англійський м'ясний делікатес: печене рагу зі свинини

Рагу з соковитим філе ідеальне підійде коли набрид смак печеного чи просто тушковано м'яса. Для ситності страви сюди додають кнедлі з борошна. Аромат рагу підкреслює розмарин.

Автор: bbc.com
  Дешево та сердито: англійське печене рагу зі свинини
Дешево та сердито: англійське печене рагу зі свинини

Для англійців ця страва є традиційною, а для нас новинка. Детальніше про неї пише ВВС.

Інгредієнти

750 г свинини чи яловичини

сіль і мелений чорний перець за смаком

25 г борошна

3 ст. л. оливкової олії

6 цибулин

2 середніх морквини

50 мл білого вина

2 гілочки розмарину

4 лаврового листа

1,25 л бульйону

3 ст. л. петрушки

Для тіста:

125 г борошно

½ ч. л. розпушувача

1 ст. л. розмарину

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бездоганні десерти від кондитера, якого визнали найкращим в Азії

Приготування:

Підігрійте духовку до 120 C.

Філе нарізати кубиками по 2,5 см. Приправити сіллю та перцем. Підсмажити на олії на середньому вогні до золотисто-коричневого кольору. Відставити в сторону.

Окремо обсмажити порізану на кубики цибулю та моркву, щоб закарамелізувалися. Додати вино і готувати, поки об'єм рідини не зменшиться наполовину. Додати смажене мясо і тушкувати до кипіння.

Тоді додати лавровий лист і розмарин. Накрити кришкою, перенести каструлю в духовку і запікати годину.

Для клецків змішати в мисці борошно, розмарин, розпушувач і дрібку солі. Поступово додати 3–5 ст. л. холодної води, щоб сформувати липке тісто. Намочити руки і сформувати 12 кульок. Покласти на тарілку в холодильнику, щоб охолодити.

Налити у каструлю бульйон та 500 мл води. Довести до кипіння і викласти кульки з тіста. Кип'ятити 6–8 хв. Вийняти їх шумівкою на тарілку. Тоді додати разом з порізаною петрушкою до рагу і запікати ще 10 хв. Тоді страву подає на стіл.

Бутерброди з маслом та ковбасою, які є звичним для багатьох сніданком чи перекусом, - це нездорова і навіть шкідлива їжа.

"Бутерброд з хліба, масла та ковбаси - їжа нездорова, некорисна і досить дорога. Білий хліб містить багато солі, а це ризик захворіти на серцево-судинні хвороби, що переважно пов'язані з високим артеріальним тиском або серцевою недостатністю. Батон стрімко піднімає рівень цукру в крові. Скоро через дію інсуліну він впаде, а ви знову будете голодні. Ковбаса - це процесоване м'ясо - глибоко перероблений продукт, що містить домішки, зокрема, нітрит і бензпірен. Регулярне надмірне споживання процесованого м'яса збільшує ймовірність раку прямої кишки та підшлункової", - застерігає Уляна Супрун.

Зараз ви читаєте новину «Англійський м'ясний делікатес: печене рагу зі свинини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути