середа, 16 вересня 2015 19:18

Американську страву гамбо готують з креветками і томатами

Гамбо - традиційна страва в штаті Луїзіана. З'явилася вона в результаті змішування кулінарних традицій місцевих індіанців, європейських переселенців і африканських невільників. Свою назву отримала за однією зі складових - гамбо, вона ж окра, вона ж бамія, - рослини, завезеного з Африки. Являє собою густий суп зі спеціями, схожий на рагу. Страва настільки популярна, що в містечку Нью Іберія щорічно проходить чемпіонат світу з приготування гамбо.

 

Інгредієнти:

 - курячі стегенця - 2 шт.

 - куряче філе - половина шматочка

 - ковбаса з часником (andouille) - 100 грамів

 - великі креветки - 10 шт.

 - курячий бульйон - 1 літр

 - 1 цибулина

 - стебло цибулі-порею

 - помідор - 2-3 шт.

 - часник - 2 зубці

 - селера - 2 стебла

 - зелений перець - 1 шт.

 - бамія - 150 грамів

 - борошно - 2-3 ст. л.

 - оливкова олія - 3 ст. л.

 - суміш трав (чебрець, орегано, базилік) - 1 ст.л.

 - перець (каєнський, білий і чорний) - 1 ч.л.

 - паприка - 1 ст.л.

 - петрушка і сіль за смаком

Приготування:

Очистити креветки. М'ясо відкласти, голови і панцирі додати в бульйон. Проварити все протягом півгодини.

Бульйон процідити, панцирі і голови викинути. Тим часом нарізати птицю шматками, обсипати курку креольською приправою (розтерти в ступці з сіллю сухі трави, перець і паприку) і обсмажити до рум'яної скоринки на сильному вогні у чавунній каструлі.

Додати подрібнені цибулю, селеру і зелений перець. Через п'ять хвилин додати пюре з часнику і ковбасу скибочками, через хвилину влити дві склянки бульйону. Після закипання варити 40 хвилин на слабкому вогні з закритою кришкою.

Тим часом обсмажити на середньому вогні борошно з маслом до коричневого кольору (хвилин 20-30). Помішуючи, влити решту бульйону, розмішати до однорідності. Прокип'ятити, влити в гамбо.

Бамію нарізати скибочками поперек, помідори — шматочками. Обсмажити все на сильному вогні 3-5 хвилин, перекласти в каструлю.

Через 10 хвилин додати креветки. Готувати 5 хвилин, а потім всипати рубану петрушку, посолити, закрити кришкою, прибрати з вогню. Подавати з рисом.

Зараз ви читаєте новину «Американську страву гамбо готують з креветками і томатами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути