Четвер, 22 листопада 2018 13:47

Американське посольство в Києві розкрило рецепт ідеальної індички

Автор: tasteofhome.com
  Жоден святковий стіл на День подяки не обходиться без індички.
Жоден святковий стіл на День подяки не обходиться без індички.

Запечена індичка є традиційною стравою до державного свята США — Дня подяки. Святкують його у четвертий четвер листопада. В Україні подібне свято відзначають у вересні. Та приводів для приготування такої смачної страви в українських господинь вистачає — попереду зимові свята.

У кожній родині святкову індичку готують по-різному. Своїм улюбленим рецептом поділився речник посольства США в Україні Рей Кастілло. Відео опубліковано на офіційній сторінці установи у Facebook.

Індичку на День подяки дипломат готує за італійським рецептом. Птицю фарширує.

Інгредієнти

1 індичка 4-6 кг

3 столові ложки солі

1 ½ ст. ложки меленого чорного перцю

125 г масла кімнатної температури

свіжі селера, червона цибуля, червоний перець, часник, морква, петрушка

1 ст. ложка тертої цедри лимону

1 ст. ложка подрібненого свіжого або сухого розмарину

1 ст. ложка подрібненого свіжої або сухої шавлії

1 ст. ложка подрібненого свіжого або сухого чебрецю (тим'яну)

1 ст. ложка подрібненого свіжого базиліку

1 ст. ложка орегано

100 г борошна

2 яйця

900 мл бульйону з індички

500 мл води

індича шия

нутрощі індички: печінка, серце, шлуночок.

Дрібно ріже селеру, цибулю й червоний перець. Змішує їх. Підсмажує на вершковому маслі. Додає подрібнений часник, розмарин й орегано. Заливає все збитими яйцями. Також додає нарізаний кубиками й попередньо підсмажений у духовці хліб. У готову масу вмішує кедрові горішки й родзинки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Карамельний англійський десерт готують із солоною соломкою

Індичку миє й просушує паперовим рушником. Натирає її сіллю й чорним перцем. Змащує сумішшю з вершкового масла, розмарину, тим'яну й цедри лимону. Далі закладає в індичку начинку і зв'язує птиці ноги. Кінчики крил підгинає під спинку. Це вбереже їх від підгорання.

Ставить індичку на підставку і розміщує на деко. Закладає птицю в розігріту до 200 градусів духовку. Кожні 30 хвилин поливає індичку соком з дека. Щоб шкірка не підгоріла, після появи рум'яної скоринки накриває фольгою. Запікає близько 3-х годин. Готову індичку дістає з духовки, накриває фольгою й лишає відстоятися.

Тим часом готує соус. Для цього нутрощі й шию індички підсмажує на оливковій олії. Додає до них подрібнену моркву, цибулю, селеру й петрушку. Далі вливає бульйон і воду. Усе проварює. Під кінець додає тим'ян.

На сковорідці підсмажує вершкове масло з борошном. Підливає в цю суміш готовий овочево-м'ясний бульйон. Помішуючи, доводить до консистенції соусу.

Начинку й індичку подає окремо.

Раніше розповіли, як від антибіотиків і токсинів очистити магазинну курку. Усього названо 3 способи. Вони передбачають замочування, зливання першого бульйону й відмову від тих частин птиці, де накопичується найбільше шкідливих речовин. Для жодного з цих способів особливих інгредієнтів шукати не знадобиться.

Зараз ви читаєте новину «Американське посольство в Києві розкрило рецепт ідеальної індички». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 1366
Голосування Чи повірили ви у Шевченка-тренера після матчів проти Сербії та Люксембургу?
  • 1) так, команда під його керівництвом прогресує
  • 2) ні, як не було віри, так і немає
Переглянути
Погода