Морозильна камера - це, безсумнівно, одна з найбільш корисних речей у будинку. З її допомогою ми можемо легко зберігати деякі продукти до декількох місяців. Але досить багато людей роблять помилки, заморожуючи ті продукти, які не можна класти в морозильну камеру. Що не можна класти в морозилку в жодному разі, читайте нижче.
1. Фрукти і овочі з великим вмістом води. Кавун, яблука, картопля, огірки та інші овочі і фрукти втратять свою форму після того, як вони відтануть. Тому краще відразу спожити їх в їжу або придумати інший вид зберігання.
2. Розморожене м'ясо. У м'ясі, яке вже розморозилося, починають розмножуватися бактерії, які необхідно знищити тепловою обробкою. Якщо ви знову покладете таке м'ясо в морозильну камеру, ви ризикуєте тим, що мікроорганізми продовжать розмножуватися.
3. Варені макарони. Якщо ви покладете їх у морозилку, то після того, як ці продукти відтануть, вони відволожаться. Якщо ви хочете заморозити їх, краще це робити зі злегка недовареними макаронними виробами.
4. Зерна кави. Холодна температура може їх висушити, і вони втратять свої властивості. Замість цього тримайте їх в герметичному контейнері в темному місці.
5. Консерви. Вони не призначені для зберігання в морозилці. Їх потрібно зберігати в коморі. Якщо ж вам треба заморозити вміст консервної банки, пересипте його в герметичний контейнер.
6. Яйця у шкаралупі. У морозильній камері шкаралупа може тріснути і в яйця можуть потрапити бактерії. Замість цього заморожуйте яйця у формочках для льоду.
7. Кремоподібні продукти. Такі продукти як сметану, йогурт, заварний крем потрібно зберігати в холодильнику, а не в морозилці.
8. М'які сири. Заморожувати можна тверді сири, м'які краще зберігати в холодильнику.
9. Соуси, загущені борошном або крохмалем. Їх консистенція зміниться і буде непридатною.
10. Розплавлене морозиво. Заморожування розплавленого морозива зробить його липким.
11. Розігріта їжа. Готові обіди, після першого розморожування не варто знову ставити в морозилку, це буде сприяти розмноженню бактерій.
Коментарі