Влітку важко зберегти м'ясо свіжим, особливо із перебоями електрики чи на природі. Там немає холодильника, тому треба користуватися різними хитрощами.
Молоко
М'ясо помити і залити молоком, щоб повністю покрило. Так продукт залишиться свіжим 2 дні.
Соєвий соус
У банку покласти м'ясо, залити соусом і додати трохи солі. Банку закрити кришкою так, щоб всередину не потрапляло повітря. Так бактерії не будуть розмножуватися і продукт залишиться свіжим.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дешево і смачно: як приготувати три страви з однієї курки
Перчена вода
Шматок м'яса помити, посушити та покласти в миску з водою, в яку додати столову ложку червоного або чорного перцю. Поставити у прохолодне місце.
Мед
Всю поверхню м'яса покрити медом, який утворить плівку, що не дозволяє бактеріям розмножуватися. Так воно буде свіжим.
Жир
Замість меду можна взяти свинячий жир. Після обробки продукт слід загорнути в пергамент і покласти в тінь.
Запорукою ідеального бургера є булка та котлета. Секретом приготування м'ясної частини страви, поділився український шеф-кухар Євген Клопотенко.
Коментарі