Цьогоріч помідори дали гарний врожай. Але з приходом осені, вони вже не достигають так швидко, як влітку. Тоді постає питання, що робити із зеленими помідорами. Викидати їх точно не можна.
З них вийде пікантна закусна, яка добре смакуватиме взимку.
Рецептом маринованих зелених томатів, популярних на Київщині, ділиться кулінар Олександр Поташов, пише shuba.
Інгредієнти
Томат зелений 2 кг
Часник, зубчики 8 шт.
Червоний перець чилі 1 шт.
Морква 2 шт.
Кріп, гілочка за смаком
Петрушка, гілочка за смаком
Лавровий лист 2 шт.
Перець духмяний, горошок 5 шт.
Вода 1 л
Цукор 110 г
Сіль 40 г
Оцет 9% 120 мл
Як приготувати
Спершу приготуйте маринад. Воду налийте в сотейник, додайте сіль та цукор. Доведіть до кипіння помішуючи. Наприкінці влийте оцет і дайте суміші закипіти.
Моркву почистьте та натріть на буряковій тертці. Додайте нарізаний пластинками часник та перець, нарізаний кільцями. Перемішайте злегка стискаючи.
Помідори помийте, витріть насухо та наріжте навхрест не дорізаючи до кінця. Розрізи заповніть морквою з перцем та часником.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Схожий на оливки: як замаринувати виноград
Банки стерилізуйте. На дно банки викладіть по три гілочки кропу та петрушки, заповніть фаршированими помідорами, додайте горошини духмяного перцю до смаку, кілька лаврових листів. Залийте гарячим маринадом та закрийте кришками. Банки вкутайте та дайте охолонути. Зберігайте в прохолодному темному місці.
Замаринувати сливи на зиму можна лише за 40 хвилин.
Їх вважають ідеальною окремою закускою, а також підійдуть до м'яса, птиці.
Коментарі