
Хто обожнює шоколад, такі млинці точно сподобаються.
Ніжні, злегка солодкі і з тонким ароматом какао.
Рецептом шоколадних млинців поділилася фудблогерка Марина Гармаш.
"Такі млинці можна готувати з начинкою, вони відмінно поєднуються з сиром. На основі шоколадних млинців можна приготувати ніжний шоколадний млинцевий торт з заварним кремом. Смачні вони і самі по собі зі згущеним молоком, медом або сметаною", - каже Марина Гармаш.
З однієї порції виходить близько 20 млинців, сковорода діаметром 17 см.
Інгредієнти
молоко - 500 мл;
яйця - 2 шт;
цукор - 2 ст. л .;
сіль - щіпка;
какао - порошок - 2 ст. л .;
борошно - 180 гр;
олія рафінована 2 ст. л. (в тісто) + (для смаження млинців).
Як приготувати
Яйця збийте з цукром і сіллю до повної однорідності. Цукор повинен повністю розчинитися. Додайте молоко, просіяне борошно і какао - порошок. Збийте масу за допомогою міксера до повної однорідності. В кінці збивання додайте рафіновану рослинну олію.
Млинцеве шоколадне тісто залиште на 20 - 25 хвилин, для набухання клейковини.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тонкі пісні млинці з житнього борошна: простий рецепт для солодких начинок
Сковороду добре прогрійте, змастіть за допомогою силіконового пензлика олією. Тісто перемішайте і налийте порцію на сковороду. Зазвичай це невеликий ополоник.
Смажте шоколадні млинці до легкої рум'яності на середньому вогні по хвилинці з кожного боку.
Такі млинці смачні, як в теплому, так і в холодному вигляді. Подавайте їх з медом, джемом, згущеним молоком, сметаною або шоколадним соусом.
Тонкі макові млинці можуть бути чудовим варіантом для сніданку, десерту після обіду чи вечері. Тим більше, наближається Масниця. А це гарний привід побалувати себе і рідних смачними млинцями з маком.
Найважливіше зробити млинці красивими й тонкими, щоб вони були такими делікатними, як і належить. З цим рецептом ви отримаєте все, чого бажаєте від ідеальних млинців. Вони виходять легкі та повітряні, солодкі та текстурні завдяки зернам маку.
Коментарі