Домашня аджика має неймовірний смак та аромат. До її складу входять винятково сирі овочі: помідори, болгарський і гострий перець.
Таку аджику можна використовувати як соус до м'яса або як приправу до борщу.
Інгредієнти
помідори - 1 кг
перець болгарський - 250 г
перець гострий стручковий - 60 г
часник - 70 г
оцет яблучний - 70 г
цукор - 130 г
сіль - 2 ч. л.
Як приготувати
Всі овочі помийте. Болгарський перець очистьте від насіння.
Перекрутіть через м'ясорубку або у блендері помідори, болгарський перець, гострий перець і часник.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як приготувати справжню одеську кабачкову ікру: рецепт від Савви Лібкіна
Додайте яблучний оцет, цукор, сіль. Добре перемішайте.
Розлийте аджику до баночок, закрийте поліетиленовими кришками та покладіть до холодильника.
Баклажанна ікра - це чудовий варіант закуски або основної страви, яка наситить вас корисними речовинами та дарує неповторний смак.
Приготувати її не складно, особливо в сезон дозрівання баклажанів.
Покроковим рецептом баклажанної ікри поділився одеський шеф-кухар Савва Лібкін.
Коментарі