Сирна запіканка - це смачна, поживна та корисна страва, яка ідеально підходить для сніданку або перекусу протягом дня. Її залюбки їдять дорослі і діти.
Фудблогерка Наталія Жук поділилася простим рецептом приготування сирної запіканки.
"Такої сирної запіканки ви ще точно не куштували", - каже кулінарка.
Сирна запіканка
Інгредієнти
450-500 г кисломолочного сиру
2 яйця
100 г сметани
60-80 г цукру
10 г ванільного цукру
25 г кукурудзяного крохмалю
150-200 г ягід (лохина, малина) + кукурудзяний крохмаль
Ванільний пудинг за бажанням (готуємо по інструкції)
Форма 22 см. на 12 см.
Як приготувати
У глибоку миску викладаємо приблизно 500 грам кисломолочного сиру. До нього додаємо 2 яйця, 100 грам сметани, цукор, ванільний цукор та 25 г кукурудзяного крохмалю. Все це перемішуємо за допомогою блендера.
Далі форму, застилаємо пергаментом, та перекладаємо сирну масу.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сирна запіканка для легкого сніданку: як приготувати ароматну випічку з тіста філо
200 грам ягід, у мене це лохина та малина, присипаємо кукурудзяним крохмалем. Та викладаємо зверху на сир. Розрівнюємо та ставимо випікати у розігріту духовку до 180 градусів на 40 хвилин, потім вимикаємо духовку і залишаємо постояти ще 20 хвилин.
Поки запіканка випікається, я ще вирішила зварити ванільний пудинг. Приготувала за інструкцією, розмішала з молоком, та поставила на вогонь, додала цукор та варила на маленькому вогні до загущення.
Запіканка вже готова, дістаємо з духовки та повністю остуджуємо.
"Поливаємо пудингом, а можна і згущеним молоком. Нарізаємо та куштуємо. Вона вийшла дуже ніжна, всередині. Але малина в ній мені не сподобалася, краще брати тільки лохину", - радить Жук.
Переглянути цей допис в Instagram
Легкий і ситний сніданок можна приготувати буквально за 15 хвилин. Для цього треба мати яйця та тісто філо. Такий варіант сніданку вам точно сподобається.
Коментарі