
У сезон полуниці на десерт можна приготувати заливний пиріг. Звісно, головним інгредієнтом буде саме полуниця.
Для цього пирога обирайте краще тверду полуницю, а не дуже спілу та м'яку. Твердіша краще збереже форму в страві й віддасть менше вологи в тісто, щоб воно не було глевким.
"Заморожену полуницю брати не варто, вона може потекти і взагалі не дасть пирогу випектися. Якщо ж геть не терпиться і дуже хочеться із замороженою, принаймні обваляйте її в борошні чи крохмалі", - каже шеф-кухар Євген Клопотенко.
Також краще брати дрібну полуницю. Позаяк ми її не ріжемо, а вставляємо в тісто цілою. Багато маленьких полуниць краще, ніж кілька великих.
"У рецепті вказано 300 г полуниці. Така кількість оптимальна, щоб кожен шматок мав по 1-2 полунички. Ви можете збільшити кількість ягід, але не набагато. Бо пиріг може нормально не пропектися, знову ж таки, через надлишок вологи. Для пирога обирайте велику круглу форму, щоб він був невисоким. Я беру роз'ємну діаметром 25 см. Якщо ви візьмете малу і пиріг буде вищим за 3-4 см, краї пропечуться, а центр – ні", - додав фудблогер.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ціни на полуницю в Україні стрімко знизились
ІНГРЕДІЄНТИ
3 яйця
350 г борошна
8 г ванільного цукру
150 г цукру
250 г кефіру 2,5%
100 г вершкового масла 72,5% (+25 г для змащування форми)
1,5 ч.л. розпушувача
300 г полуниці
дрібка солі.
Увімкніть духовку розігріватися до 180 градусів, дістаньте з холодильника масло і кефір. 3 яйця і 150 г цукру збийте міксером чи блендером з насадкою віничок до білого кольору та збільшення в об'ємі в кілька разів.
Розтопіть 100 г вершкового масла, додайте його разом із 250 г кефіру кімнатної температури в яйця. Все добре перемішайте.
З'єднайте 350 г просіяного борошна з 1,5 ч.л. розпушувача, дрібкою солі та 8 г ванільного цукру. Всипте в рідку основу борошно та перемішайте до однорідності.
Змастіть форму для запікання 25 г вершкового масла і злегка притрусіть борошном. Вилийте тісто в форму.
Обріжте хвостики в полуниць і цілими занурте їх у тісто. Вони повинні "потонути".
Випікайте пиріг 50 хвилин у розігрітій до 180 духовці. Готовність перевірте, проштрикнувши зубочискою в центрі пирога. Якщо вона вийде сухою - пиріг готовий. Перед подачею, за бажанням, притрусіть пиріг цукровою пудрою.
Десерт із ревенем та полуницею — ідеальна літня випічка. Пиріг легкий, ніжний, ароматний, із приємною кислинкою. Готову випічку перед подачею на стіл посипають цукровою пудрою.
Коментарі