Ексклюзиви
четвер, 10 серпня 2023 00:49

Як приготувати максимально пухкий пиріг з полуницею: Клопотенко підказав, які ягоди кращі

Як приготувати максимально пухкий пиріг з полуницею: Клопотенко підказав, які ягоди кращі
Як приготувати заливний пиріг з полуницею на кефіріФото: klopotenko

У сезон полуниці на десерт можна приготувати заливний пиріг. Звісно, головним інгредієнтом буде саме полуниця.

Для цього пирога обирайте краще тверду полуницю, а не дуже спілу та м'яку. Твердіша краще збереже форму в страві й віддасть менше вологи в тісто, щоб воно не було глевким.

"Заморожену полуницю брати не варто, вона може потекти і взагалі не дасть пирогу випектися. Якщо ж геть не терпиться і дуже хочеться із замороженою, принаймні обваляйте її в борошні чи крохмалі", - каже шеф-кухар Євген Клопотенко.

Також краще брати дрібну полуницю. Позаяк ми її не ріжемо, а вставляємо в тісто цілою. Багато маленьких полуниць краще, ніж кілька великих.

"У рецепті вказано 300 г полуниці. Така кількість оптимальна, щоб кожен шматок мав по 1-2 полунички. Ви можете збільшити кількість ягід, але не набагато. Бо пиріг може нормально не пропектися, знову ж таки, через надлишок вологи. Для пирога обирайте велику круглу форму, щоб він був невисоким. Я беру роз'ємну діаметром 25 см. Якщо ви візьмете малу і пиріг буде вищим за 3-4 см, краї пропечуться, а центр – ні", - додав фудблогер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ціни на полуницю в Україні стрімко знизились

ІНГРЕДІЄНТИ

3 яйця

350 г борошна

8 г ванільного цукру

150 г цукру

250 г кефіру 2,5%

100 г вершкового масла 72,5% (+25 г для змащування форми)

1,5 ч.л. розпушувача

300 г полуниці

дрібка солі.

Увімкніть духовку розігріватися до 180 градусів, дістаньте з холодильника масло і кефір. 3 яйця і 150 г цукру збийте міксером чи блендером з насадкою віничок до білого кольору та збільшення в об'ємі в кілька разів.

Розтопіть 100 г вершкового масла, додайте його разом із 250 г кефіру кімнатної температури в яйця. Все добре перемішайте.

З'єднайте 350 г просіяного борошна з 1,5 ч.л. розпушувача, дрібкою солі та 8 г ванільного цукру. Всипте в рідку основу борошно та перемішайте до однорідності.

Змастіть форму для запікання 25 г вершкового масла і злегка притрусіть борошном. Вилийте тісто в форму.

Обріжте хвостики в полуниць і цілими занурте їх у тісто. Вони повинні "потонути".

Випікайте пиріг 50 хвилин у розігрітій до 180 духовці. Готовність перевірте, проштрикнувши зубочискою в центрі пирога. Якщо вона вийде сухою - пиріг готовий. Перед подачею, за бажанням, притрусіть пиріг цукровою пудрою.

Десерт із ревенем та полуницею — ідеальна літня випічка. Пиріг легкий, ніжний, ароматний, із приємною кислинкою. Готову випічку перед подачею на стіл посипають цукровою пудрою.

Зараз ви читаєте новину «Як приготувати максимально пухкий пиріг з полуницею: Клопотенко підказав, які ягоди кращі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути